Red Bull Cliff Diving

Mostar: Iffland i Hunt pobjednici ovogodišnjeg Red Bull Cliff Divinga

Najbolji u današnjem finalu Red Bull Cliff Diving natjecanja u Mostaru bili su Gary Hunt i Rhiannan Iffland, aktualni prvak i prvakinja.
Sport / Ostali sportovi | 28. 08. 2021. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji u današnjem finalu Red Bull Cliff Diving natjecanja u Mostaru bili su Gary Hunt i Rhiannan Iffland, aktualni prvak i prvakinja. Za Australku je ovo bio drugi trijumf u Mostaru, dok je „novopečeni“ Francuz Hunt postao prvi skakač koji je zabilježio hat trick pobjeda na Starom mostu.

Šesto gostovanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u našoj zemlji donijelo je još jedan sportski spektakl. Svjetska cliff diving elita na Starom mostu je prikazala skokove od kojih zastaje dah i oduševila gledatelje koji su im zauzvrat dali zdušnu podršku.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Rhiannan Iffland je pokazala zašto je apsolutno nedodirljiva otkako se prije pet godina pojavila na cliff diving sceni. Fantastičnim skokom ostavila je suparnice daleko iza sebe i zabilježila drugu pobjedu na Starom mostu (najbolja je bila i 2019. godine). Četverostrukoj prvakinji bila je ovo 10. pobjeda u nizu.

Foto: Red Bull / Red Bull je još jednom u Mostar donio sportski spektakl

''Ponosna sam na sebe. Ovaj skok mi je najdraži, i uvijek ga čuvam za kraj. Ovo mi je deseta uzastopna pobjeda. Nakon toliko pobjeda u nizu, počinje vam se sviđati pritisak. Ja pokušavam koristiti taj pritisak kao dodatnu energiju'', rekla je raspoložena pobjednica.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Drugo mjesto pripalo je Meksikanki Adriani Jimenez (pobjednici u Mostaru 2018. godine), a treća je bila Kanađanka Jessica Macaulay.

U konkurenciji muškaraca, Gary Hunt je fenomenalnim skokom u finalu potvrdio klasu i postao prvi skakač koji je zabilježio hat trick pobjeda na Starom mostu. Osmostruki prvak, koji je do sada predstavljao Englesku, od ove sezone nastupa pod francuskom zastavom.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

''Na natjecanjima u Mostaru sam imao uspona i padova. Ovo je teška lokacija, ali tijekom godina naučio sam da se nosim s brzom riječnom strujom i hladnom vodom. I, naravno, dobrodošlica na koju ovdje nailazimo je nevjerojatna“, izjavio je osmostruki prvak.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Drugoplasirani je bio Rumunj Constantin Popovic (pobjednik prethodnog natjecanju u Mostaru 2019.), a Rus Nikita Fedotov je trećim mjestom ponovio uspjeh sa debitantskog nastupa u Mostaru 2017.

Ni kišni oblaci koji su se danas nadvili nad gradom nisu spriječili veliki broj ljubitelja skokova da ispune plato ispod Starog mosta, okolne terase i obale Neretve, i pruže gromoglasnu podršku hrabrim skakačima. Natjecanje je organizirano u skladu s važećim epidemiološkim mjerama.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Bilo je ovo šesto uzastopno natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u našoj zemlji, koje je još jednom u svijet poslalo lijepe slike iz grada na Neretvi. Najbolji svjetski skakači i skakačice ponovo su na Starom mostu priredili pravi sportski spektakl te pokazali zašto je Mostar jedna od njihovih omiljenih lokacija i istinski klasik ovog prvenstva.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Natjecatelji su u prvoj seriji u četvrtak skakali direktno s luka Starog mosta, iskazavši tako poštovanje prema tradiciji skokova koja u Mostaru živi stoljećima. U preostalim serijama skakalo se s platformi visokih 27 metara (muškarci) odnosno 21 metar (žene).

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

U ukupnom poretku prvenstva muškaraca vodeći je Hunt s 360 bodova, a prate ga Catalin Preda (310) na drugom i Popovic (290) na trećem mjestu. U konkurenciji žena, Iffland je povećala prednost na čelu tablice i sada ima 400 bodova, druga je Macaulay (260), a treća Molly Carlson (236). Izvjesno je da se do kraja prvenstva može očekivati zanimljiva borba za titule.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Naredna stanica Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva 2021 bit će Downpatrick Head u Irskoj za dva tjedna.

Kopirati
Drag cursor here to close