Za amatere i profesionalce

Red Bull Illume se vraća sa unikatnim natjecanjima za 2020. godinu

Natjecanje koje nosi naziv „U potrazi za posebnom slikom 2020“ sadrži tri kategorije za prijavu statičnih fotografija i videa, te četvrtu, potpuno novu kategoriju, za najkreativnije priče u avanturističkim i ekstremnim sportovima.
Sport / Ostali sportovi | 29. 05. 2020. u 13:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novo izdanje Red Bull Illume, međunarodnog fotografskog natjecanja u avanturističkim i ekstremnim sportovima, bit će lansirano 1. lipnja.

Prošle godine je u sklopu ovog natjecanja zabilježeno blizu 60 tisuća prijava u 11 različitih kategorija, a ovogodišnje specijalno izdanje donosi niz noviteta i ima za cilj da pruži platformu kreatorima statičnih i pokretnih fotografija da pokažu svoju originalnost na Instagramu.

Natjecanje koje nosi naziv „U potrazi za posebnom slikom 2020“ sadrži tri kategorije za prijavu statičnih fotografija i videa, te četvrtu, potpuno novu kategoriju, za najkreativnije priče u avanturističkim i ekstremnim sportovima.

Amaterski i profesionalni fotografi i videografi mogu prijaviti svoj najbolji statični i pokretni sadržaj (trajanja do jedne minute) u bilo koju od ove tri kategorije:

Throwback“ je kategorija za sadržaj koji poredi avanturističke i ekstremne sportove nekad i sad u jednoj slici.

Druga kategorija nosi naziv „Homework“ i predviđena je za najkreativnije avanturističke i ekstremne sportske sadržaje nastale u ili oko kuće.

Unseen“ je treća kategorija za sadržaj koji otkriva izuzetan ugao, vizualnu ideju, inovativan format, efekte svjetla i blica i sve ono do sada neviđeno.

Za učešće u bilo kojoj od ovih kategorija potrebno je zadovoljiti tri jednostavna kriterija. Podijeliti statičnu ili pokretnu sliku (ne dužu od jedne minute) na javnom Instagram profilu, označiti @redbullilllume i upotrijebiti oznake (hashtagove) #rbi20submission i naziv kategorije (naprimjer #rbi20throwback), te označiti jednog prijatelja kako bi i on bio pozvan sudjelovati.

Po prvi put ikad, postoji kategorija specifično za Instagram storyje. To je kategorija s najviše slobode, koja pruža kreativcima priliku da ispričaju priču na način koji odaberu. Svaka prijava može imati najviše 6 priča. Fotografije trebaju biti dodane u „Highlights“, kako bi bile vidljive Red Bull Illume.

Koristite do 6 pojedinačnih objava na Instagram storijima i pokažite svoj zadivljujući avanturistički i akcijski sportski sadržaj iza ili ispred kamere. Budite inovativni, jer nema ograničenja.

Da biste prijavili Instagram story u kategoriju „Storytale“ slijedite ove korake:

1) Objavite fotografiju na svoj Instagram story i tagirajte @redbullillume i #rbi20submission. Vaš profil mora biti javan i tagiranje Red Bulla vidljivo ali ne preistaknuto, jer ipak se radi o vašoj priči.
2) Svaka prijava na natjecanje može imati najviše 6 objava na Instragram Story.
3) Objave postavite u „highlightsima“ na vašem profilu s naslovom „RBI 2020“.
4) Da biste napravili dodatnu prijavu samo objavite storije i dodajte novi „highlight“ na vašem profilu s nazivom i brojem, npr. „RBI 2020 #2“.

Natjecanje traje 5 tjedana, od 1. lipnja do 5. srpnja ove godine. Žiri Red Bull Illume će svake sedmice odabrati 5 najboljih statičnih i pokretnih fotografija po kategoriji, kao i 5 najboljih storija.

Ovaj izbor će se prikazati na stranici redbullillume.com, gdje će zajednica moći glasovati za svoje finaliste u svakoj kategoriji.

Glasovanje na stranici će se odvijati svakog tjedna od četvrtka do nedjelje. Prvi krug glasovanja bit će otvoren od 11. do 14. lipnja 2020. godine, tijekom drugog tjedna faze podnošenja prijava.

Tjedni  pobjednici će biti objavljeni svakog ponedjeljka nakon zatvaranja glasovanja. Žiri sastavljen od urednika fotografija, digitalnih stručnjaka i svjetski poznatih sportaša izabrat će pobjednike u pojedinačnim kategorijama, kao i finalne pobjednike.

Svaka kategorija (osim Storytale) imat će pobjednika pokretnih fotografija i pobjednika statičnih fotografija. Pobjednici će biti objavljeni 30. srpnja 2020. godine.

Finalni pobjednici će ponijeti titulu službenih pobjednika Red Bull Illumea, te dobiti fenomenalno iskustvo do Red Bulla. Pobjednički sadržaj bit će dodan i Red Bull Illume izložbenoj turneji, koja trenutno putuje po cijelom svijetu, pružajući odličnu promociju i vidljivost svima koji su aktivni u kreativnoj, avanturističkoj i akcijskoj sceni.

Kopirati
Drag cursor here to close