28. kolovoza

Red Bull Cliff Diving se vraća u Mostar!

Ljubitelji skokova u vodu mogu očekivati još uzbuđenja i drame kada Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 28. kolovoza ponovo dođe u Mostar.
Sport / Ostali sportovi | 26. 04. 2021. u 16:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svojoj 12. sezoni, Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo ponovo dolazi u našu zemlju. Najbolje svjetske skakače i skakačice u vodu na Starom mostu ćemo po šesti put gledati 28. kolovoza.

Prošle godine prvenstvo je usljed situacije u svijetu prvobitno pomjereno, a potom i otkazano. Ova godina donosi povratak natjecanja koje više od desetljeća oduševljava publiku širom planete, na najatraktivnijim lokacijama.

Grad na Neretvi će 28. kolovoza globalnu cliff diving elitu ugostiti šestu sezonu zaredom. Na Starom mostu se, kao i svaki put do sada, očekuje pravi sportski spektakl uz nevjerojatne skokove i uzbudljivo natjecanje. Natjecatelji će svoje umijeće demonstrirati skačući sa visina i do 27 metara.

Mostarska stanica prvenstva redovno donosi dramatična natjecanja. Tri godine uzastopno, Mostar je bio domaćin pretposljednje stanice prvenstva, ključne točke koja može presuditi da li će sezona za natjecatelja biti uspješna ili neuspješna.

Foto: Bljesak.info / Red Bull Cliff Diving Mostar

Upravo su tu Gary Hunt i Rhiannan Iffland 2019. godine osigurali titule. Godinu dana ranije, Steven LoBue je Huntu omogućio da se vrati u borbu za naslov prvaka, nakon što mu je izmaklo pobjedničko postolje. Iflland je 2017. u Mostaru zamalo ispustila krunu prvakinje, nakon što je na treningu doživjela povredu koja ju je onemogućila da nastupi na natjecanju.

Aktualni prvak i prvakinja, Hunt i Iffland, imat će težak posao u obrani titula.

Očekuje se titanska borba između Hunta i Constantina Popovica, Rumuna kojeg pamtimo po “savršenom skoku” i pet čistih desetki od sudaca u Mostaru 2019. Također 2019., mlada Britanka Jessica Macaulay je u svojoj prvoj punoj sezoni došla do naslova viceprvakinje i teško da će njene ambicije tu stati. Iz kalkulacija za sami vrh tabele nikada ne treba izostaviti trećeplasiranu pretprošle godine, Kanađanku Lysanne Richard.

Pored toga, došlo je do svojevrsne smjene generacija, i u prvenstvu se pojavilo dosta mladih skakača i skakačica koji izvode sve kompleksnije skokove i sve glasnije ističu svoje kandidature za tron.

Ljubitelji skokova u vodu mogu očekivati još uzbuđenja i drame kada Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 28. kolovoza ponovo dođe u Mostar.

Video: Mostar Red Bull Cliff Diving World Series REPLAY | Bosnia and Herzegovina
Kopirati
Drag cursor here to close