Kralj i kraljica Starog mosta

Red Bull Cliff Diving u Mostaru: Britanac i Meksikanka pomeli konkurenciju

Red Bull Cliff Diving na Starom mostu u Mostaru okupio najbolje svjetske skakače
Sport / Ostali sportovi | 08. 09. 2018. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao i prethodne tri godine, natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru donijelo je još jedan vrhunski sportski spektakl u grad na Neretvi. Nakon dana ispunjenog fantastičnim skokovima i uzbudljivim obratima, pobjede na Starom mostu odnijeli su Gary Hunt i Adriana Jimenez.

Rijeke gledatelja pohrlile su prema Starom mostu znatno prije samog natjecanja, kako bi zauzeli što bolju poziciju za uživanje u skokovima najboljih svjetskih skakača i skakačica. Prepun nije bio samo plato ispod mosta, već i bašte okolnih kafića i restorana, terase i krovovi kuća, susjedni Lučki most, stijene uz Neretvu - a čamci sa gledateljima prekrili su i samu rijeku.

Foto:Bljesak.info / Čekanje na skok

Današnjem natjecanju prisustvovalo je 15 000 gledatelja, dok je jučerašnje prve serije skokova pratilo njih 5 000. Uz savršeno vrijeme, odličnu organizaciju događaja, publiku koja je napravila sjajnu atmosferu i zdušno ih bodrila, skakači su imali savršene uvjete za natjecanje. Oni su, sa svoje strane, u potpunosti ispunili očekivanja, priredivši fantastičnu skakačku predstavu i uzbudljivo natjecanje. Iz Mostara je diljem planete odaslana sjajna slika, koju su prenijeli brojni svjetski mediji.

Nakon jučerašnjih prvih serija skokova, pred veliko subotnje finale vodeće pozicije u obje konkurencije zauzimalo je dvoje Meksikanaca: Adriana Jimenez i Jonathan Paredes.

Foto:Bljesak.info / Praćenje iz Neretve

Jimenez je tu poziciju uspjela zadržati i pobijediti, usprkos sjajnom finalnom skoku aktuelne prvakinje Rhiannan Iffland, koja je natjecanje završila na drugom mjestu, dok je treća bila Jessica Macauley. Pobjedom u Mostaru, Jimenez je izbila na čelo ukupnog poretka prvenstva, potisnuvši Iffland na drugu poziciju, čime se situacija u utrci za titulu žena dodatno zakomplikovala pred završnicu sezone u Italiji za dva tjedna.

''Presretna sam, pobijedila sam pred ovom predivnom publikom u ovom magičnom gradu. Jučer sam rekla da mi je Mostar ove godine još ljepši nego prošle, ali sada je čak i to nadmašeno'', izjavila je presretna Jimenez nakon što je podigla pobjednički trofej.

Foto:Bljesak.info / Mnoštvo gledatelja na skokovima

Paredes nije uspio ponoviti uspjeh svoje zemljakinje, ali je Garyju Huntu pošlo za rukom ono što nijednom skakaču do sada nije: da zabilježi drugu pobjedu na Starom mostu. Nakon blijedog jučerašnjeg izdanja, Britanac se fenomenalnim skokovima uspio probiti do vrha i doći do treće uzastopne pobjede ove sezone. Drugi je bio Čeh Michal Navratil, a treći debitant Catalin Preda iz Rumunjske. Hunt je trijumfom u Mostaru preuzeo vodstvo u ukupnom poretku, sa 20 bodova više od drugoplasiranog Stevena LoBuea (SAD), tako da ih očekuje žestok okršaj u Italiji na posljednjem natjecanju sezone. Aktualni prvak Paredes je bio četvrti i ima tek teoretske šanse za obranu titule.

Preostaje da se vidi može li Hunt prekinuti još jednu tradiciju: nitko tko je do sada pobijedio u Mostaru, te godine nije osvojio titulu.

''Sretan sam, uspio sam ponoviti pobjedu na Starom mostu, što još niko nije, i potpuno sam se vratio u borbu za titulu. Ostaje još da osvojim titulu i prekinem i drugu tradiciju da pobjednik iz Mostara ne osvaja titulu'', rekao je samouvjereni Hunt.

Foto:Bljesak.info / Skokovi su izazvali oduševljenje mnogih

Četvrto natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru time je završeno, ali zabava se nastavlja večeras na sedam bina Old Town Festa. Današnji voditelji Helem Nejse održat će koncert ispred Hamam muzeja s početkom u 23 sata, nakon čega slijedi službeni after party natjecanja u klubu Alibaba uz DJ/VJ dvojac Diskobajagi, kojima će podrška biti Audio InFunktion i Mixmaster Zlee.

Sve vijesti potražite na www.redbull.ba, www.redbullcliffdiving.com i Facebook stranici natjecanja, priopćeno je.

Foto:Bljesak.info / Suci na natjecanju
Kopirati
Drag cursor here to close