Spektakl u UAE

Red Bull Air Race: Čeh Šonka osvojio prvu postaju nove sezone

Sport / Ostali sportovi | 14. 02. 2017. u 15:34 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbrže motorsport svjetsko prvenstvo, Red Bull Air Race, novu sezonu nebeskih utrka u otvorilo je u glavnom gradu Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ovo je prva od osam ovogodišnjih utrka koja će se održati od Abu Dabija preko europskih, ruskih, japanskih i američkih lokacija iznad kojih će se utrkivati 14 ponajboljih pilota na svijetu.

Na prvoj ovosezonskoj utrci Red Bull Air Race, koja je proteklog vikenda održana u Abu Dabiju, slavio je Martin Šonka. Pilot iz Češke Republike imao je najbrže vrijeme i zasluženo je dotaknuo vrh u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na drugom mjestu završio je Španjolac Juan Velarde, dok je poziciju tri zauzeo Kanađanin Pete McLeod. Aktualni prvak iz prošle sezone Nijemac Matthias Dolderer bio je četvrti.



''Zaista sam sretan. Cijela utrka prošla je na najbolji mogući način. Konačno sam osvojio prvo mjesto i to mi daje samopouzdanje za nastavak sezone. Nadam se da je ovo početak nove priče“, kazao je Šonka.

''Prošle godine smo imali dobre rezultate. Ipak, pred novu sezonu promijenili smo nekoliko stvari. Bio sam opušten pred utrku i mogu biti zadovoljan drugim mjestom“, izjavio je Valerde. 

''Želio sam nastaviti tamo gdje sam stao prošle sezone. Težio sam da budem discipliniran, ali sam napravio neke greške. Ipak, početak je sezone i normalne su neke pogreške. Moj tim je napravio dobar posao i izuzetno je važan taj timski rad“, kazao je McLeod.

Naredno natjecanje bit će održano u San Diegu 15. i 16. travnja.

Utrke Red Bull Air Racea uživo možete gledati na Red Bull TV, a reprizu utrke iz Abu Dabija možete pogledati na ovom linku

Abu Dabi
1. Martin Šonka (Češka Republika) 15 bodova
2. Juan Velarde (Španjolska) 12 bodova
3. Pete McLeod (Kanada) 9 bodova
4. Matthias Dolderer (Njemačka) 7 bodova
5. Nicolas Ivanoff (Francuska) 6 bodova

Kopirati
Drag cursor here to close