Mostar

Reagiranje čitatelja: 'Još jedan sramotan izbor sportaša Mostara'

Sport / Ostali sportovi | 27. 02. 2017. u 12:37 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iza nas je još jedan Izbor sportaša Sportskog Saveza Grada Mostara, a ovog puta svi nisu zadovoljni odabirom. 

Reagiranje nezadovoljnog čitatelja prenosimo u cjelosti. 

“Još jedan sramotan Izbor sportaša Sportskog Saveza Grada Mostara za 2016 godinu. U kategoriji juniorki izabrana je mlada sportašica koja je u kategoriji plivanja imala državni rekord ispred Hane Benca, džudistkinje koja je u protekloj godini imala titulu državne juniorske prvakinje, dvije balkanske medalje te 9. Mjesto na Europskim Univerzitetskim igrama.

Međutim o svemu tome nije ovdje riječ, pozornost treba usmjeriti na sporni Pravilnik izbora sportaša Grada Mostara. U Pravilniku stoji da se državni rekord boduje iznad medalja sa Balkanskog prvenstva. Kao i sve u državi, tako je i ovaj Pravilnik postavljen onako kako je to odgovaralo pojedincima iz određenih grana sporta.

Tako danas imamo situaciju u kojoj pojedinci postavljaju i obaraju vlastite rekorde te nose titule najuspješnijih sportista u godini, dok drugi sportaši ostaju uskraćeni ovakvih priznanja, jer u sportovima kojima se bave uopće nisu u mogućnosti postaviti rekord. Isti scenarij se odigrao i za 2015. godinu. Bez namjere omalovažavanja bilo čijeg sportskog rezultata treba istaći ovaj problem koji se ponavlja već godinama uantrag. 

Kada će se stati u kraj ovako (ne)pravno uređenom gradu? Nije ni čudo što mladi i uspješni sportaši napuštaju naš grad jer ne nailaze na razumjevanje i podršku naše sredine niti nadležnih organa”, stoji u pismu. 

Kopirati
Drag cursor here to close