Značajan projekt

Razvoj i napredak taekwondo-a u BiH

Projekt ima za cilj da razvije i ojača bazičnu taekwodno trenersku strukturu i cjelokupan savez implementacijom srednjoročnog i dugoročnog akcionog plana.
Sport / Ostali sportovi | 18. 07. 2021. u 15:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Projekt u funkciji unaprjeđenja strukture Taekwondo saveza BiH

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OKBiH) Marijan Kvesić, potpredsjednik OKBiH Izet Rađo i glavni tajnik OKBiH Said Fazlagić primili su člana Predsjedništva Taekwondo saveza BiH Samira Šarića, kojom prilikom je potpisan ugovor o realizaciji projekta pod nazivom ''Razvoj državne sportske strukture''.

Radi se o jednogodišnjem projektu koji se realizira pod direktnom ingerencijom Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK), vrijednom 35.000 američkih dolara.

Projekt ima za cilj da razvije i ojača bazičnu taekwodno trenersku strukturu i cjelokupan savez implementacijom srednjoročnog i dugoročnog akcionog plana.

U okviru projekta planiran je niz edukativnih aktivnosti i seminara za trenere i sudije, unaprjeđenje strukture saveza koje uključuje harmonizaciju pravilnika i propisa, modernizaciju baze podataka Saveza, dizajn web stranice i medijsku promociju Saveza.

Projekt će, također, omogućiti Taekwondo savezu BiH nabavku suvremene opreme za Državni taekwondo centar.

Implementacija aktivnosti je planirana pod rukovodstvom eksperta Internacionalne taekwondo federacije i proslavljenog trenera Dragana Jovića iz Srbije, dok će nacionalni koordinator projekta biti Dino Šečić.

Nakon izuzetnih uspjeha u proteklom razdoblju, organizacije G1 natjecanja, Europskog prvenstva u taekwondou za seniore u olimpijskim kategorijama i kadete, osvajanja europskih medalja i historijskog plasmana taekwondo takmičara Nedžada Husića na Olimpijske igre, ovo je još jedan dokaz izvanrednog rada Taekwondo saveza BiH.

Projekt ''Razvoj državne sportske strukture'' je još jedan konkretan doprinos Olimpijskog komiteta BiH razvoju sportskih saveza BiH i osnaživanju cjelokupnog sportskog sustava Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz OKBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close