BK ''Ventus''

Ramski biciklisti spremni za Vukovar

Za odlazak u Vukovar pripremalo se deset članova BK „Ventus“. Pripreme su se prije svega fizičke, ali one materijalne.
Sport / Ostali sportovi | 13. 05. 2019. u 08:56 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: ramski-vjesnik.ba / Ramski biciklisti

Članovi Biciklističkog kluba „Ventus“ Prozor-Rama ovih dana završavaju svoje fizičke i logističke pripreme za odlazak u Vukovar.

Skupina ljubitelja biciklizma i avanturizma na biciklu okupila se prije 8 godina te se organizirala kao udruga Biciklistički klub „Ventus“. Izabrali su simpatično ime „Ventus“ što na latinskom znači vjetar. Tako i ovi ljubitelji bicikliranja draž osjećaju ne samo prolaskom predivnim ramskim krajolicima nego i vjetar koji ih gladi dok jure biciklističkim stazama Makljena, Draševa, Uzdolskim dolovima, obalama Ramskog jezera…

Čestim bicikliranjem i druženjima razgovara se o novim rutama, idejama, projektima i dogodovštinama uz hladno piće nakon teške vožnje. Iz jednog takvog razgovora rodila se ideja da se bicikliranjem od Rame do Vukovara oda počast za svu žrtvu koju je podnio ovaj grad.

„Nakon svake naše vožnje razgovaramo o novoj ruti i novim načinima promicanja biciklizma. Tako je u razgovoru koji se dogodio prije godinu dana pao dogovor da bicikliranjem odamo počast stradanjima koji je pretrpio Vukovar u Domovinskom ratu. Vjerujemo da tu nećemo stati, nego ćemo organizirati i druge slične vožnje u BiH i Hrvatskoj.“ – kazao je Mladen Papak, predsjednik BK „Ventus“.

Za odlazak u Vukovar pripremalo  se deset članova BK „Ventus“. Pripreme su se prije svega fizičke, ali one materijalne. Kondicija se pripremala, oprema provjerava i nadopunjava, a što je najvažnije raspoloženje za odlazak je na vrhuncu, piše ramski-vjesnik.ba.

„Prijedlog odlaska u Vukovar je odlično prihvaćena ne samo kod članova kluba nego i u široj društvenoj zajednici. Brojni podupiratelji su spremno iskazali svoju potporu te ćemo se njima na poseban način zahvaliti. Na taj način ne idemo samo mi u Vukovar, nego će s nama biti i svi oni koji nas pomažu na bilo koji način. Pored nas desetak biciklista ići će s nama dva vozača, a jedan od njih je zdravstveni djelatnik. Planirani odlazak je zakazan za 22.05.  i vožnja bi trebala trajati do 25.05.2019.“ rekao je Mladen Papak.

BK “Ventus” je prvi registrirani biciklistički klub u općini Prozor-Rama. Svojim nenametljivim radom je podigao zamjetnu razinu svijesti korištenja bicikla i zdravih stilova života. Nakon ove vožnje Rama – Vukovar sigurno će se još brojni ljubitelji „pedalanja“   pridružiti ovoj veseloj družini biciklista.


„Znaju nam često kazati da nam je ruta naporna i opasna. Niti je naporna, niti opasna posebice kada se usporedi  sa žrtvom koju je dao Vukovar.“ – zaključio je Mladen Papak.

Kopirati
Drag cursor here to close