Wimbledon

Querrey priredio iznenađenje izbacivši Thiema, Kyrgios čeka Nadala

Dvostrukom finalistu Roland Garrosa ovo je bio treći poraz u 1. kolu Wimbledona, a Thiem je po šesti put u karijeri nastupio na jedinom Grand Slam turniru s travnatom podlogom.
Sport / Ostali sportovi | 02. 07. 2019. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Wimbledonski polufinalist iz 2017. godine, 31-godišnji Amerikanac Sam Querrey, priredio je prvo iznenađenje drugog natjecateljskog dana u All England Clubu, svladavši u meču prvog kola 5. nositelja Austrijanca Dominica Thiema sa 6-7 (4), 7-6 (1), 6-3, 6-0.

Dvostrukom finalistu Roland Garrosa ovo je bio treći poraz u 1. kolu Wimbledona, a Thiem je po šesti put u karijeri nastupio na jedinom Grand Slam turniru s travnatom podlogom, javlja Hina.

Australac Nick Kyrgios trebao je pet setova za pobjedu protiv sunarodnjaka Jordana Thompsona, a svladavši ga sa 7-6 (4), 3-6, 7-6 (10), 0-6, 6-1 izborio je mjesto u 2. kolu Wimbledona, gdje čeka pobjednika dvoboja Španjolca Rafaela Nadala i Japanca Yuichija Sugite.

Cipranin Marcos Baghdatis za još najmanje dva dana produžio je svoju profesionalnu karijeru. U oproštajnom nastupu svladao je Kanađanina Braydena Schnura sa 6-2, 6-4, 6-4, a u 2. kolu ide na Talijana Mattea Berrettinija, nedavnog pobjednika turnira u Stuttgartu.

U prvom dijelu drugog natjecateljskog dana u All England Clubu u konkurenciji tenisačica iznenađenja nije bilo pa su se među pobjednicama našle braniteljica naslova Njemica Angelique Kerber i najbolja tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty.

Kerber je sa 6-4, 6-3 nadigrala sunarodnjakinju Tatjanu Mariju, a Barty je sa 6-4, 6-2 bila bolja od Kineskinje Saisai Zheng. Njemica u 2. kolu za suparnicu ima Amerikanku Lauren Davis, a Australka će igrati protiv Belgijke Alison Van Uytvanck, javila je Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close