Draženko Vučina

Potoci: Mostaraci najbolji na turniru u tavli

Drugo i treće mjesto pripalo je Orhanu Malkoču tk Livi Balinovac/Mostar i Sanjinu Mujiću tk Jablanica sa rezultatom 6/1.
Sport / Ostali sportovi | 24. 02. 2020. u 09:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Draženko Vučina iz tk Zrinjski Mostar pobjednik je prvog državnog rejting turnira u tavli koji je održan u Potocima kraj Mostara u organizaciji tavla kluba Bijelopoljac. 

Vučina je imao ukupno sedam pobjeda. Drugo i treće mjesto pripalo je Orhanu Malkoču tk Livi Balinovac/Mostar i Sanjinu Mujiću tk Jablanica sa rezultatom 6/1.

Foto: PR / Draženko Vučina

Na ovom turniru odigranom u svečanoj sali modela-restorana Borik nazočilo je 88 igrača iz trinaest klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Natjecanje odigravalo u sedam kola do pet poena.

Foto: PR / Prvi državni rejtig turnir u tavli

Svi pomenuti igrači dobili su prigodne novčane nagrade, pehare i diplome. Tajnica saveza gospođica Arna Bešo kazala je da su se tavla savezu BIH pridružila dva nova kluba. Jedan je tk Bosna /Orašje , a drugi je tk Maglaj.

Predsjednik saveza gospodin Abaz Omeragić najavio je dva turnira koja će se odigrat u trećem mjesecu .

Jedan je II državni rejting turnir u tavli koji će se održati u Počitelju 14. ožujka u organizaciji tk Iskra/ Stolac. Drugi je memorijalni međunarodni backgammon turnir otvorenog tipa koji će se održati u Bihaću hotel Emporium.

Foto: PR / Prvi državni rejtig turnir u tavli

Turnir Bihać 2020 se igra od 20-22. ožujka u spomen na bihaćke tavla i backgammon igrače .

Pobjednik Draženko Vučina rekao je da će se rado pojavit na ovom turniru i odat počast Hasi i Hasanu dobrim prijteljima, a posebno Hasanu Loniću koji nam je omogućio igramo ovu igru na lijepim tavlama.

Foto: PR / Prvi državni rejtig turnir u tavli

Predsjednik skupštine tavla saveza Ramiz Zaimović kazao je da je G. Lonić je prije svega bio veliki čovjek, a u regiji je poznat kao jedan od pionira modernog backgammona, vrhunski igrač i majstor za izradu profesionalnih backgammon ploča na kojima si i danas igra.

Foto: PR / Prvi državni rejtig turnir u tavli
Kopirati
Drag cursor here to close