Tuzla

Prvenstvo slijepih Federacije BiH u šahu

Natjecanje okuplja slijepe šahiste različite dobi sa područja FBiH, a ima za cilj povezivanje organizacija slijepih u FBiH i promociju šaha među slijepima, kao jednog od sportova kojim se mogu baviti bez ograničenja
Sport / Ostali sportovi | 27. 10. 2018. u 15:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga građana oštećenog vida Tuzla u period od 26. do 28. lisopada, organizira prvenstvo slijepih Federacije BiH u šahu.

Natjecanje okuplja slijepe šahiste različite dobi sa područja FBiH, a ima za cilj povezivanje organizacija slijepih u FBiH i promociju šaha među slijepima, kao jednog od sportova kojim se mogu baviti bez ograničenja. Podršku organizaciji ove manifestacije pružio je i Grad Tuzla, a prvi potez, na današnjem otvaranju prvenstva, u hotelu Rudar, povukao je gradonačelnik Jasmin Imamović.

''Tijekom svih 20 godina postojanja Udruge građana oštećenog vida Tuzla, Grad Tuzla pomaže rad udruženja. Šah je veoma važan za osobe oštećenog vida i uvijek ćemo podržati ovu manifestaciju. Drago mi je da je napokon, nakon 40 godina, turnir ovako visokoga nivoa za osobe oštećenog vida, organiziran u Tuzli. Mislim da je za osobe oštećenoga vida jako važan šah. Ide u dubine duha i izoštravanje misli, i ima jako dobrih šahista koji imaju oštećen vid. Zahvaljujem svima koji su, osim Grada, pomogli. Vidjeli ste da je i Udrugu Lions pomoglo ovaj turnir. Zahvaljujem svim gostima na sudjelovanju i čestitam organizatorima na organizaciji'', izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Kopirati
Drag cursor here to close