Mostar

Prijem za Lanu Pudar: 'Možda' će bit novca za olimpijski bazen

Sportski savez Grada Mostara upriličio je prijem za Pudar i trenere, povodom ostvarenih odličnih rezultata na Europskom prvenstvu u Kazanju i Svjetskom kupu.
Sport / Ostali sportovi | 11. 11. 2021. u 14:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sljedećoj sjednici GV Grada Mostara u rebalansu proračuna će se vjerojatno pronaći novac za glavni projekt izgradnje suvremenog olimpijskog bazena u Mostaru, rečeno je na prijemu za Lanu Pudar u četvrtak 11. studenog u Mostaru.

Naime, Sportski savez Grada Mostara upriličio je prijem za Pudar i trenere, povodom ostvarenih odličnih rezultata na Europskom prvenstvu u Kazanju i Svjetskom kupu.

Potpora Sportskog saveza Grada Mostara

Senad Kevelj, predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara kazao je, kako je Lana po godinama djevojčica, ali po rezultatima vrhunski sportista i profesionalac, što je i dokazala.

''Lana je primjer kako se jednim velikim angažmanom i trudom, kako nje oosbno, tako i Kluba u kojem trenira i to u uvjetima u kojima trenira, a koji su za svjetske prilike dosta skromni'', rekao je Kevelj na konferencije za medije.

On je obećao i financijsku podršku za najbolju bh plivačicu.

''Kada je u pitanju Sportski savez, kao i kroz cijelu godinu- tako ćemo i sada podržati Lanu. Prije svega mislim na financijski dio, i to ćemo uraditi odmah nakon press konferencije, ali i u sljedećem razdoblju. Tu podrška neće izostati'', izjavio je predsjednik Sportskog saveza Grada Mostara.

Lana je istaknula kako je Sportski savez  tu za nju od početka, te im se zahvalila na podršci.

''Utisci nakon natjecanja u Kazanju su se slegli. Zadovoljna sam postignutim rezultatima i mislim da mogu još mnogo toga postići i na meni je da nastavim trenirati i truditi se'', rekla je Mostarka.

Pitanje dvorane i bazena

Na pitanje bi li nova sportska dvorana i bazen olakšali i poboljšali rezultate naših sportaša i Kavelj i Pudar su odgovorili potvrdno, naglasivši njihovu važnost za razvoj sporta u Mostaru.

''Meni bi to mnogo značilo i olakšalo pripreme. Više bih mogla biti kući i ne bih morala ovoliko propuštati školu. Generalno, dvorana i bazen bi mnogo značili za razvoj sporta u Mostaru'' – istaknula je Pudar.

Govorila je i o svojim starijim konkurenticama na natjecanjima za koje kaže da ih je nekad promatrala kao obožavateljica, a sada ih doživljava isključivo kao konkurenciju, što je još više tjera naprijed.

''Velika mi je čast naći se u društvu najboljih europskih i svjetskih plivačica, ali sam se već navikla na to. Smatram ih konkurencijom i trudim se da ih prestignem'' – ustvrdila je najbolja bh. plivačica.

Alena Ćemalović, Lanina trenerica zahvalila je na kontinuiranoj podršci koju primaju od Sportskog saveza.

Također je navela nedostatak potrebnih uvjeta u Mostaru, no nada se da će se to uskoro promijeniti i da će mnoga djeca krenuti Laninim stopama.

''Nama ovdje zaista trebaju uvjeti kako bismo mogli stvarati jednu vrlo kvalitetnu grupu plivača i plivačica na čijem čelu će biti Lana. Kada bi imali ovdje taj olimpijski bazen stvorila bi se jedna velika baza djece koja bi pratila Lanu i trenirali s njom'' – kazala je Ćemalović.

S njom se složio i predsjednik Kluba plivačkih sportova "Orka" Damir Đedović ocijenivši da Mostar treba dobiti bazen kako bi sve ovo skupa bila kompletna sportska priča.

On je zahvalio i medijima što su, kako kaže, prepoznali značenje svega ovoga što Lana pravi i da im to uvelike olakšava posao.

Foto: Bljesak.info / Prijem za Lanu Pudar u Mostaru

''Ako sve ovo što Lana radi ne dovede do toga da Mostar dobije jedan olimpijski bazen, bojim se da to neće biti jedna potpuna priča. Lana Pudar je sad iskočila, a ova sredina i ovaj grad imaju mnogo 'Lana Pudar' ''– zaključio je Đedović.

Podsjećamo, Lana je u posljednje vrijeme imala intenzivno razdoblje te je nastupala na Svjetskom kupu i Europskom prvenstvu, oba natjecanja u Rusiji.

Petnaestogodišnja Mostarka u Svjetskom kupu osvojila je povijesnu brončanu medalju za bh. plivanje u disciplini 100 leptir, dok je na EP zauzela šesto mjesto u istoj disciplini.

Pored toga na Svjetskom kupu osvojila je četvrto mjesto u disciplini 200 metara leptir, dok je bila šesta u disciplini 50 metara leptir. Na ova dva natjecanja ukupno je postavila 14 državnih rekorda u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

 

Kopirati
Drag cursor here to close