Boks

Prezentirane ideje za unaprijeđenje profesionalnog boksa u BiH

Mogli smo čuti veoma produktivne prijedloge sudionika diskusije, te smo naišli na ista mišljenja oko unaprijeđenja kvaliteta i promocije mečeva, kazao je Zaim Numanović.
Sport / Ostali sportovi | 18. 11. 2019. u 17:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 17. studenog u hotelu Hollywood održana je sjednica Saveza za podršku profesionalnog boksa u BiH.

Sjednici je prisustvovalo 30 članova među kojima se nalaze istaknuti bivši i aktualni bokseri Damir Beljo, Džemal Bošnjak, Edin Puhalo, Slaviša Simeunović, Enid Numanović i drugi, kao i veliki broj sportskih radnika.

Foto: PR / Prezentirane ideje za unaprijeđenje profesionalnog boksa u BiH

Sjednica je održana u radnoj atmosferi gdje su sudionici kroz panel diskusiju mogli razmijeniti dosadašnja iskustva kao i ideje za unaprijeđenje trenutačnog  položaja profesionalnog boksa u BiH.

Foto: PR / Prezentirane ideje za unaprijeđenje profesionalnog boksa u BiH

Razmatrani su i prijedlozi novih pravila postavljenih od strane EBU (Europske bokserske unije) i WBC gdje se najveći dio diskusije odnosio na usklađivanje pravila i uspostavu sistema djelovanja, načina bodovanja, te formiranje komisija i drugih radnih tijela.

Foto: PR / Prezentirane ideje za unaprijeđenje profesionalnog boksa u BiH

''Mišljenje boksera i sportskih radnika nam je veoma važno kako bi unaprijedili rad svih nas. Mogli smo čuti veoma produktivne prijedloge sudionika diskusije, te smo naišli na ista mišljenja oko unaprijeđenja kvaliteta i promocije mečeva. Uvidjeli smo da zajedničkim snagama možemo ići samo prema naprijed, prema boljem'', rekao je Zaim Numanović, predsjednik Saveza.

Kopirati
Drag cursor here to close