Kup Berkovića

Pregršt medalja za judaše Neretve

Zbog blizine samog natjecanja, treneri mostarskog kluba su odlučili da na ovaj turnir povedu i svoje najmlađe natjecatelje, odnosno članove kluba kojima je ovo ujedno i prvi turnir
Sport / Ostali sportovi | 01. 04. 2019. u 08:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ovoga vikenda judaši mostarske Neretve nastupili su na VIII Međunarodnom judo turniru “Kup Berkovića” u Berkovićima koji je okupio preko 300 natjecatelja iz 28 judo klubova iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Zbog blizine samog natjecanja, treneri mostarskog kluba su odlučili da na ovaj turnir povedu i svoje najmlađe natjecatelje, odnosno članove kluba kojima je ovo ujedno i prvi turnir, ne nadajući se ikakvim uspjesima osim da vide i osjete čari samog natjecanja.

Na iznenađenje trenera i njihovih roditelja najmlađi članovi kluba su ipak pokazali da oni tu nisu došli samo da bi gledali. Veći broj početnika Neretve je uspio da osvoji neku od medalja i što je veoma bitno pokazali su veliku volju i želju za neka naredna natjecanja. Kako se navodi iz kluba, bila je i koja suza zbog neosvojene sjajnije medalje.

Foto: JK Neretva / Pregršt medalja za judaše Neretve

Od ukupno 28 judo klubova, mostarska Neretva je ipak uspjela da osvoji i ekipno 4 mjesto po broju zlatnih medalja, a klub je imao 10 finalista što je za veliku pohvalu. Ukupno je osvojena 21 medalja, od toga 6 zlatnih, 4 srebrene i 11 brončanih.

Zlatne medalje osvojili su:
Gabrijela Previšić -25 kg
Marija Marić -40 kg
Martina Rogić +57 kg
Korina Džidić -44 kg (2 zlatne medalje)
Stjepan Salmanić -55 kg

Srebrene medalje osvojili su:
Jelena Ćeško -25 kg
Petar Marić -42 kg
Helena Čule -70 kg
Sergej Jarendić +73 kg

Brončane medalje osvojili su:
Ivano Čarapina -28 kg
Josip Ćavar -22 kg
Lana Čarapina -36 kg
Teo Tepeš -42 kg
Marija Begić -22 kg
Pavle Bošnjak -50 kg
Josip Previšić -73 kg
Vlado Glavaš -31 kg
Rino Vrljić -46 kg
Tea Miličević -70 kg
Marija Marić -44 kg

"Veoma smo zadovoljni što su najmlađi članovi kluba prije svega ponijeli lijepo iskustvo sa svog prvog natjecanja, što su iskoristili vrijeme nakon natjecanja za druženje i igru. Što se tiče samog natjecanja, sve je bilo korektno, domaći klub JK Berkovići na čelu s Jovom Samardžićem je sve lijepo organizirao, a jedina primjedba je nekorektno suđenje pojedinih sudaca. Iz godine u godinu suđenje na našim turnirima je očajno, sudačke greške se konstantno ponavljaju i nikome ništa, doći ćemo u situaciju kada će se pobjednik znati i prije početka natjecanja. Onda se čak nekad pitamo da li više i da nastupimo na nekim turnirima. Mišljenja smo da se neke stvari moraju promijeniti, da se sportašima ne stvara kriva slika i da sport bude zdravo nadmetanje, druženje i zabava. Vremenom će se pokazati tko će nastaviti s profesionalnim bavljenjem ovog prelijepog i plemenitog sporta ili će ga napustiti iz nekog razloga. Sve u svemu nemojmo dopustiti da ih i iz sporta tjera nepravda", stoji u priopćenju kluba.

Kopirati
Drag cursor here to close