Australian Open

Poznato troje finalista u Melbourneu: Posebno impresivno igrao Rafael Nadal

Drugi tenisač svijeeta u šest odigranih mečeva u Melbourneu nije izgubio niti jedan set, što mu je najuvjerljiviji učinak na ovom turniru u karijeri.
Sport / Ostali sportovi | 24. 01. 2019. u 13:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Peti put u karijeri Rafael Nadal će igrati finale Australian Opena. Španjolac je u polufinalu uvjerljivo savladao mladog i veoma talentiranog Stefanosa Tsitsipasa sa 6:2, 6:4, 6:0 nakon sat i 48 minuta igre.

Drugi tenisač svijeeta u šest odigranih mečeva u Melbourneu nije izgubio niti jedan set, što mu je najuvjerljiviji učinak na ovom turniru u karijeri.

Nadal je samo jednom došao do titule kada je 2009. godine savladao Rogera Federera.

Apsolutno je dominirao Španjolac u duelu sa mladim Grkom, čime je ostvario i treću pobjedu u međusobnim duelima. Siguran je Nadal bio i sa osnovne linije i na mreži. Djelovao je kao zid, iz defanzive je lagano prelazio u ofanzivu, pa Grk nije imao rješenja.

Tsitsipas nije mogao učiniti, iako je u nekoliko navrata pokazao onu igru kojom je došao do polufinala.

Podatak koji svjedoči o nevjerojatno dobroj igri Nadala na svom početnom udarcu: Španjolac je u cijelom susretu izgubio samo 12 poena na svom servisu, jedinu brejk loptu je spasio u posljednjem gemu meča.

Novak Đoković (Srbija) i Lucas Pouille (Francuska) čine drugi polufinalni par u muškoj konkurenciji. Njihov međusobni okršaj na programu je u petak.

U ženskome finalu očekuje se spektakl

Petra Kvitova ušla je u svoje prvo finale Australian Opena.

Češka tenisačica je u polufinalu savladala Danielle Collins sa 7:6, 6:0 nakon sat i 36 minuta igre.

Meč je počeo po velikoj vrućini i organizatori su pri rezultatu 4:4 u prvom setu odlučili iskoristiti promjenu pravila i zatvoriti što je svakako olakšalo igru igračicama.

Prvi set je donio veliku borbu i trajao je 64 minuta. Čehinja je slavila tek u tie breaku sa 7:2.

U drugom setu, već u prvom gemu, videlo se da je Collins izuzetno nervozna. Posvađala se i sa sucem oko toga zašto se oglašava automat koji reagira na dodir loptice sa mrežom, da bi nakon toga pokušala već oprobanu taktiku da bez upozorenja protivnici i konzultacije sa sucem zamijeni reket usred gema. Ni to joj nije pomoglo.

Ekspresno je Kvitova rješavala u svoju korist gemove u drugom setu, kako na svoj tako i na protivničin servis i na kraju Amerikanki nije dozovilia nijedan gem u drugom setu.

Naomi Osaka piše povijest japanskog tenisa

Petra Kvitova će u finalu igrati protiv fantastične mlade Japanke koja je 13. pobjedom u nizu na Grand Slam turnirima pobijedila Karolinu Pliskovu sa 6:2 4:6 6:4 nakon nešto manje od dva sata igre, piše Sportklub.hr.

Osaka je odigrala fenomenalan meč, ubacila čak 15 as servisa i imala nevjerojatnih 56 winnera. Apsolutno zaslužena pobjeda i zakazan sudar dvije možda i najtalentiranije igračice na Touru što se udaraca tiče.

Zanimljvo da će Osaki i Kvitovoj ovo biti prvi međusobni susret.

 

Kopirati
Drag cursor here to close