Fernandez i Raducanu

Povijest je ispisana: Senzacionalne tinejdžerke u finalu US Opena

Bit će to prvi put još od 1999. da se u finalu US opena sastaju dvije tinejdžerke, prethodno su to bile Martina Hingis i Serena Williams.
Sport / Ostali sportovi | 10. 09. 2021. u 09:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U finalu posljednjeg Grand Slam turnira sezone US Opena igrat će 19-godišnja Kanađanka Leylah Fernandez i 18-godišnja Britanka Emma Raducanu.

Leylah Fernandez je u polufinalu pobijedila drugu nositeljicu Bjeloruskinju Arinu Sabalenko sa 7-6 (3), 4-6, 6-4, dok je Emma Raducanu porazila Grkinju Mariju Sakari sa 6-1, 6-4.

Bit će to prvi put još od 1999. da se u finalu US opena sastaju dvije tinejdžerke, prethodno su to bile Martina Hingis i Serena Williams, prenosi HRT.

Za obje igračice najveći je to uspjeh u karijeri. Kanađanka se može pohvaliti kako je ove godine osvojila svoj prvi WTA turnir u Monterreyu, dok će Britanka, koja je rođena u Kanadi, ući će u povijest kao prva koja do grand slam finala stigla kroz kvalifikacije.

''Iza mene su godine i godine napornog rada, suza i krvi, svega. Željela sam finale i borila sam se za svaki poen. Ne znam kako sam dobila taj zadnji bod, ali drago mi je da jesam'', kazala je Fernadez koja je ulaskom u finale postala najmlađa finalistica Grand Slam turnira od Marije Sharapove 2004. godine, međutim samo nekoliko sati kasnije nadmašila ju je 18-godišnja Raducanu.

Iskreno, jednostavno ne mogu vjerovati. Šok. Ludo. Sve gore navedeno. Vrijeme prolazi pored mene ovdje u New Yorku. Osjećam se kao da sam upravo došla u SAD, a tri tjedna kasnije sam u finalu. Ne vjerujem ni da mi se to događa, rekla je Raducanu.

Do finala je došla bez izgubljenog seta, a od početka kvalifikacija osvojila je 18 uzastopnih setova.

''Učinila sam svoje kada sam iz kvalifikacija ušla u glavni turnir, sada više ne osjećam nikakav pritisak'', dodala je.

Ulaskom u finale Raducanu se pridružila Pam Shriver (1978), Venus Williams (1997) i Bianci Andreescu (2019) kao četvrta igračica koja je je u svom debiju na US Openu odmah stigla do finala.

Do sada je samo Andreescu, koji je prije dvije godine u Flushing Meadowsu pobijedila Serenu Williams, stigla do kraja.

Raducanu i Fernandez do sada nisu igrale međusobno na WTA touru, ali jesu na juniorskom Wimbledonu 2018., a Raducanu je u drugom kolu pobijedila sa 6-2, 6-4.

US OPEN - polufinale

Leylah Fernandez (Kan) - Arina Sabalenka (Blr/N.2) 7-6 (3), 4-6, 6-4

Emma Raducanu (VB) - Maria Sakari (Grč/N.17) 6-1, 6-4

 

Kopirati
Drag cursor here to close