Ćirina pruga

Potpisani ugovori o dodjeli 80 bicikla kojima će se turisti besplatno voziti Ćirinom prugom

Sport / Ostali sportovi | 09. 11. 2016. u 13:01 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U sklopu projekta “Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija uskotračne pruge Ćiro”, danas je u Mostaru upriličeno potpisivanje sporazuma o dodjeli 80 bicikala i 10 setova alata za subjekte koji se bave turizmom na području Čapljine, Neuma, Ravnog i Trebinja.

Potpisivanje sporazuma o dodjeli opreme održano je u prostorijama Ciklocentra. Kako ističu realizatori spomenutog projekta, dodjelom bicikala i alata želi se pružiti podrška postojećim aktivnim subjektima u turizmu na području južne i jugoistočne Hercegovine kako bi bili što konkurentniji, te se ujedno želi u što većoj mjeri brendirati biciklistička trasa „Ćiro“.

Posjetiteljima Ćirine trase bicikla će se nuditi kao besplatna usluga.

Bicikla i oprema dodjeljuje se na osnovu javnog poziva i to subjektima koji su sudjelovali na ranije održanom treningu na temu „bike friendly“ smještaja, koji je također realiziran u sklopu spomenutog projekta.

Inače, projekt ”Bicikliranjem kroz povijest – Revitalizacija stare uskotračne pruge 'Ćiro'” financira Europska unija kroz Program prekogranične suradnje: Hrvatska-Bosna i Hercegovina 2007-2013, IPA komponenta II.

Projekt se provodi na području Hercegovine i to Grada Mostara, općina Čapljina, Neum, Ravno i Trebinje, te u Dubrovačko-neretvanskoj županiji - u općini Konavle (Republika Hrvatska). Trajanje projekta je 24 mjeseca, a njegovi su nositelji Javno poduzeće “Vjetrenica” Popovo polje (Bosna i Hercegovina) i Općina Konavle (Republika Hrvatska).

Opći je cilj projekta doprinijeti integraciji gospodarstva u pograničnim područjima Dubrovačko-neretvanske županije i Hercegovine kroz razvoj nove zajedničke turističke ponude – biciklističke staze koja će prolaziti obnovljenom starom uskotračnom prugom “Ćiro”.

Kopirati
Drag cursor here to close