Tradicionalni turnir

Posušje postaje središta golfa

Ovaj turnir održava se desetu godinu zaredom, ali prvi put kao memorijal Veljka Lončara.
Sport / Ostali sportovi | 28. 07. 2021. u 20:33 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Golf turnir "Kamen, krš i maslina – memorijal Veljko Lončar" zakazan je za 14. kolovoz na golfu terenu Topale golf kluba Posušje.

Iako do turnira ima još dosta vremena pripreme su već u punom zamahu. Kako bi sve bilo na vrhunskoj razini, ništa se ne prepušta slučaju.

Kako ističu organizatori, odlučan, pedantan, temeljit, brz... Takav je bio jedan od osnivača i dugogodišnji predsjednik posuškog golf kluba Veljko Lončar, pa se ni u organizaciji turnira u njegovu čast ništa ne prepušta slučaju.

"Taj čovjek bio je tolika ljudska i moralna veličina, da je zaslužio da se ovakav turnir napravi u njegovo ime i s njegovim imenom te da zaživi", kazao je predsjednik GK Posušja i Lončarev nasljednik na toj poziciji Tihomir Parlov.

Tradicionalni turnir

Ovaj turnir održava se desetu godinu zaredom, ali prvi put kao memorijal Veljka Lončara.

Parlov ističe kako je turnir najbrojniji na ovim prostorima i da je rekord bio 82 igrača, ali ove godine zbog Lončareva memorijala očekuju još više igrača – oko stotinu iz Hrvatske, BiH, Slovenije, ali i šire.

Ovaj turnir obilježit će desetljeće postojanja, a Parlov navodi kako ga još nitko nije osvojio dva puta te nam dodaje kako je to jedini turnir kojega on do sada nije osvojio, a četiri puta bio je drugi.

Foto: PR / Golf turnir "Kamen, krš i maslina – memorijal Veljko Lončar"

To objašnjava organizacijskim obvezama na turniru, odnosno logističkoj pripremi, zbog koje trpi sportska priprema.

Državni prvaci

Parlov je sa svojim suigračima Žarkom Romićem, Ivanom Lončarom, Mladenom Mušurom, Nevenkom Ćukom, Draganom Mikulićem i Jerkom Jurišićem nedavno postao državni prvak u golfu, što je posuškom klubu peti naslov.

Turnir "Kamen, krš i maslina – memorijal Veljko Lončar" održavat će se cijeli dan 14. kolovoza na terenima kod Posušja na Topali, a u 20:00 sati je večera za sve uzvanike dodjela medalja i druženje uz glazbu uživo. Za dobru atmosferu pobrinut će se klapa Grga, Antoinette, DJ…

Veljko Lončar preminuo je u travnju prošle godine u 60. godini života. Bio je jedan od najuspješnijih bh. poduzetnika, vlasnik tvrtke Vokel te utemeljitelj i predsjednik Udruge gospodarstvenika Posušje.

Kopirati
Drag cursor here to close