23. Maraton lađa

Odlukom sudaca Štit kneza Domagoja dijele lađari Zagreba i Stabline, Mostarci 29.

Mostarska posada Hrvatskog planinarskog društva ''Prenj'' 1933. završila je na 29. mjestu. Ovo je ujedno bio i debitantski nastup posade iz Mostara na Maratonu lađa.
Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2020. u 20:11 Bljesak.info / H

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Unatoč tomu što je posada Zagreba na 23. Maratonu lađa prva prošla kroz cilj, naknadnom odlukom sudaca, prvo su mjesto podijelili lađari Zagreba i Udruga lađara Stablina pa Štit kneza Domagoja ove godine dijele dvije momčadi.

Razlog ovakvom potezu sudaca, kako navode mediji, bilo je to što su zagrebački lađari u jednom trenutku u utrci oduzeli prednost lađarima Stabline.

Mostarska posada Hrvatskog planinarskog društva ''Prenj'' 1933. završila je na 29. mjestu. Ovo je ujedno bio i debitantski nastup posade iz Mostara na Maratonu lađa.

Maraton lađa na Neretvi je amatersko sportsko natjecanje u tradicionalnim lađama u kojima lađari preveslaju 22,5 kilometara od Metkovića do cilja u pločanskom zaljevu. Posadu svake lađe čini 10 veslača, te bubnjar i parićar, odnosno kormilar.

Natjecanje, ploveći u posebnom brodu, pratio je i pokrovitelj manifestacije predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović. Na brodu s Milanovićem, uz ostale, su i  Marija Vučković ministrica poljoprivrede i izaslanica predsjednika  Vlade Andreja Plenkovića i Branko Bačić izaslanik predsjednika hrvatskog  Sabora Gordana  Jandrokovića.

 Ovogodišnji  Maraton lađa, zbog poštivanja epidemioloških mjera zaštite od koronavirusa, održao se bez publike i popratnih manifestacija u Metkoviću i po uplovljavanju natjecatelja na cilj u Pločama.

Kopirati
Drag cursor here to close