Ništa od čuda u Mostaru

Portugal slavio protiv BiH i plasirao se na EP

Iako su vodili od druge minute, bh. juniori su na kraju poraženi od favoriziranog Portugala 1:3, koji je prema očekivanju s maksimalnih devet bodova osvojio prvo mjesto u skupini 3.
Sport / Ostali sportovi | 30. 03. 2019. u 23:00 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Juniorska futsal reprezentacija BiH nije uspjela napraviti podvig u posljednjem susretu kvalifikacijskog turnira u Mostaru. Iako su vodili od druge minute, bh. juniori su na kraju poraženi od favoriziranog Portugala 1:3, koji je prema očekivanju s maksimalnih devet bodova osvojio prvo mjesto u skupini 3.

Početak utakmice je bio više nego obećavajući. Reprezentacija BiH je nakon precizne i jednostavne akcije preko Džemića stigla do vodstva u drugoj minuti. Taj gol nije uzdrmao Portugalce koji su nastavili igrati u svom ritmu, ali propuštaju nekoliko velikih prilika.

Foto: Bljesak.info / BiH - Portugal

Dvije velike šanse je propustio Silva, odlično je branio raspoloženi Demirović, pa je dugo na semaforu stajalo 1:0. Ipak, bh juniori nisu izdržali do kraja.

Kapetan Portugala Coque opet preuzima odgovornost u ključnim trenucima. Svoj treći gol na turniru zabija na tri i pol minute prije kraja poluvremena. Nakon izjednačenja, vratar Bernardo Paco skida šut Džemića, a na drugoj strani Dias postiže gol za preokret.

Foto: Bljesak.info / BiH - Portugal

Gol koji je dobrim dijelom usmjerio utakmicu u željenom pravcu za Portugalce. U 26. minuti Rodrigues podiže na plus dva i tu je realno pitanje pobjednika bilo riješeno.

Nisu odustajali mladih bh. reprezentativci, pokušavali su, u par navrata i ozbiljno zaprijetili, ali je drugi vratar Portugala Oliveira Guerreiro dobro intervenirao. Portugalci su imali ukupno čak 35 pokušaja, 18 lopti ih išlo u okvir, ali tek sedam više u odnosu na reprezentaciju BiH.

Bez obzira na ovaj poraz, selekcija koja je okupljena prije šest mjeseci je napravila maksimum, osvojila je četiri boda te je u posljednjoj utakmici koliko je to moguće parirati Portugalu koji bi trebao voditi glavnu riječ i na Europskom prvenstvu u Latviji.

Foto: Bljesak.info / BiH - Portugal

"Rezultat koji smo napravili je možda i iznad očekivanja. Ipak, kad uzmemo u obzir kako su se stvari odvijale, ostaje žal što nismo napravili i više. Imali smo prednost protiv Portugala, tek u finišu prvog poluvremena su uspjeli da slome naš otpor. Oni su ipak najbolja selekcija na ovom turniru i mnogo više ulažu u futsal u odnosu na nas. Smatram da smo i mi na dobrom putu i NS/FS BiH radi dobru stvar s uvođenjem omladinske lige. To će nam omogućiti da u budućnosti lakše selektiramo igrače za ovu reprezentaciju. Kad se sve sabere i oduzme, možemo biti zadovoljni rezultatom'', rekao je nakon utakmice izbornik Ivo Krezo.

Foto: Bljesak.info / BiH - Portugal

Treće mjesto, pomalo iznenađujuće na turniru u Mostaru osvojila je Moldavija koja je u posljednjem susretu nadigrala Srbiju. Moldavci su gubili 0:2 i 2:3, ali su zahvaljujući raspoloženom Cojocaru koji je postigao hat-trick na kraju slavili 6:4.

Foto: Bljesak.info / Moldavija - Srbija

Pored Portugala, plasman na Europsko prvenstvo su osigurale reprezentacije Poljske, Nizozemske, Ukrajine, Španjolske, Rusije i Hrvatske.

Foto: Bljesak.info / Moldavija - Srbija
Kopirati
Drag cursor here to close