26. član

Portugal novi član MOMI-ja

Portugalski olimpijski odbor primljen je u članstvo MOMI-ja pa sada ta organizacija ima u članstvu 26 nacionalnih olimpijskih odbora
Sport / Ostali sportovi | 16. 10. 2017. u 18:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Tarragoni, gradu-domaćinu Mediteranskih igara 2018. godine, održana je skupština Međunarodnog odbora Mediteranskih igara (MOMI), u čijem su radu sudjelovali predstavnici 25 nacionalnih olimpijskih odbora iz država mediteranskog kruga koji su u članstvo primili i 26. člana Portugal.

Portugalski olimpijski odbor primljen je u članstvo MOMI-ja pa sada ta organizacija ima u članstvu 26 nacionalnih olimpijskih odbora.

Na samom početku skupštine Orden za zasluge dodijeljen je članicama Izvršnog odbora - Sirijki Nour El-Houda Karfoul i Teresi Zabell iz Španjolske, dok preostala tri dobitnika priznanja nisu bila nazočna: Janez Kocijančič (Slovenija), Rafaelle Pagnozzi (Italija) i Maurice Vrillac (Francuska). Ovo je ujedno bila i izborna skupština za čelnika i Izvršni odbor MOMI-ja. Za predsjednika MOMI-ja ponovno je izabran Alžirac Amar Addadi, dok glavni tajnik, Grk Isodoros Kouvelos, nije dobio povjerenje za novi mandat. Do izbora novog glavnog tajnika, tu dužnost obnašat će jedan od sedam novoizabranih članova IO-a, piše Hina.

Portugalski olimpijski odbor primljen je u članstvo MOMI-ja pa sada ta organizacija ima u članstvu 26 nacionalnih olimpijskih odbora.

Tijekom skupštinskog zasjedanja priređene su prezentacije Organizacijskog odbora MI Tarragona 2018. i Oran 2021. godine. U tročlanom izaslanstvu Hrvatskog olimpijskog odbora u Tarragoni su boravili Ljiljana Ujlaki Šubić, voditeljica HOO-ova Odjela za međunarodnu suradnju, te Damir Šegota i Zoran Štefec iz Ureda za olimpijski program HOO-a. Šef Misije MI 2018.

Damir Šegota ocijenio je stanje sportskih objekata u Tarragoni iznimno zadovoljavajućim, naglasivši kako su građevinski radovi - svi u finalnoj fazi - vidljivi još samo u sportskoj dvorani i na središnjem stadionu, na kojem će Igre biti otvorene potkraj lipnja iduće godine.

Kopirati
Drag cursor here to close