Švedska

Porazom od Indonezije stolnotenisačice BiH završile nastup na SP-u

U knock-out fazi borbe za plasman u B diviziju, reprezentativke BiH su poražene u odlučujućem meču od Indonezije sa 2:3 i tako su završile nastup kao 51. reprezentacija na svijetu.
Sport / Ostali sportovi | 05. 05. 2018. u 13:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Stolnoteniska reprezentacija Bosne i Hercegovine porazom od Indonezije (2:3) završila je nastup na 54. Svjetskom prvenstvu koje se održava u Halmstadu.

U knock-out fazi borbe za plasman u B diviziju, reprezentativke BiH su poražene u odlučujućem meču od Indonezije sa 2:3 i tako su završile nastup kao 51. reprezentacija na svijetu.

Kapetanica reprezentacije Emina Hadžiahmetović igrala je u velikom stilu i ostvarila obje pojedinačne pobjede, dok je priliku da ostvari ukupnu pobjedu ''Zmajicama'', propustila Snežana Marković, koja je protiv Gvatemale (3:2)i Portugala (3:2), dva dana ranije, u posljednjem meču uspješno rješavala pitanje pobjednika.

''Za razliku od dva prethodna meča, protiv Indonezije nismo uspjele ostvariti pobjedu koja bi nam otvorila vrata B divizije. No, i ovako nastup u Švedskoj možemo smatrati uspješnim, jer smo u C diviziji ostvarile šest pobjeda i upisale svega dva poraza'', riječi su trenerice Amele Hadžiahmetović Mujezinović iz Halmstada.

Podsjetimo, najbolje stolnotenisačice BiH su u prvom kolu s 1:3 poražena od Walesa, da bi u sljedećih šest susreta ostvarile šest pobjeda, protiv Šri Lanke s 3:1, nad Bangladešom od 3:0 (bez borbe) i Maldivima s 3:1, Norveškom s 3:0, te s po 3:2 nad Gvatemalom i protiv Portugala.

Djevojke se u nedjelju nakon zatvaranja Svjetskog prvenstva vraćaju u Bosnu i Hercegovinu.

Kopirati
Drag cursor here to close