Brotnjo u finalu

Poznat prvi folufinalist: Momčad iz Čitluka slavila u dvije utakmice

U drugoj utakmici polufinale serije Brotnjo je nakon velikog preokreta pobijedilo Zrinjski 5:3
Sport / Ostali sportovi | 29. 04. 2019. u 08:00 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: PR / Momčad MNK Brotnjo

Prvi finalista doigravanja za prvaka BiH je momčad Brotnja. U drugoj utakmici polufinale serije Brotnjo je nakon velikog preokreta pobijedilo Zrinjski 5:3, pa će u finalu igrati protiv boljeg iz duela Mostar SG - Salines.

Nakon osvojenog trofeja Kupa BiH, svi problemi unutar momčadi Zrinjskog su isplivali na površinu, u najgorem mogućem trenutku, završnici prvenstva, što se na kraju odrazilo na rezultat polufinale serije.

Situacija je prije prve utakmice kulminirala, bez prvog strijelca Boškovića i Raguža, Zrinjski nije mogao parirati Brotnju. Iako je Zrinjski krenuo sa istom igračkom postavom, u drugoj utakmici stvari su ipak razvijale drugačije, jer je već u 8.minuti Vlaho realizirao jednu kontru.

Brotnjo uzvraća sedam minuta kasnije, preko Darka Ivankovića.

Drugo poluvrijeme je ponudilo daleko više uzbuđenja. Zrinjski vrlo brzo stiže do nove prednosti, lijepim golom kapetana Drežnjaka, a kada je Suton povisio na 1:3 u 26.minuti, treća utakmica je izgledala kao realnost.

Međutim, domaća momčad je vrlo brzo prepolovila taj zaostatak preko Galića, pa je Dujmović imao sve više posla dok su igrači Zrinjskog tražili svoju priliku iz kontre.

U 33.minuti, Ćavar nakon kombinacije s Ivankovićem vraća utakmicu na početak, pa na krilima domaće publike Brotnjo dodatno pojačava pritisak.

U takvoj situaciji gosti s manjim rosterom, smanjenom rotacijom igrača nisu izdržali. U posljednjoj minuti nakon kornera Galić šutira, loptu je zakačio Drežnjak za veliko slavlje u dvorani.

Probali su osvajači Kupa odgovoriti riskirajući bez golmana, ali su u posljednjim trenucima izgubili loptu što je iskoristio prvi strijelac Brotnja Pantić koji se pobrinuo za konačnih 5:3.

Brotnjo: Pehar, Pantić, Granić, Grgić, Ćavar, J. Ivanković, Bošnjak, Galić, Miličević, Odak, D.Ivanković, Marković, Dujmović.

Zrinjski: Dujmović, Šunjić, Suton, I.Ivanković, Sesar, Drežnjak, Kalfić, Matić, Vlaho, Livaja.

Kopirati
Drag cursor here to close