Prethodne tri godine

Pogledajte najbolje trenutke Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Mostarci su već navikli da očekuju spektakl, nakon tri godine iza kojih je ostalo mnogo trenutaka za pamćenje.
Sport / Ostali sportovi | 20. 08. 2018. u 14:31 Promo

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ove godine Red Bull Cliff Diving ponovo u našu zemlju dovodi najbolje svjetske skakače i skakačice, koji će 8. rujna na Starom mostu u Mostaru demonstrirati svoje nevjerovatno umijeće. Prethodna tri izdanja obilovala su uzbuđenjima, sjajnim skokovima i zanimljivim događanjima.

Kada u subotu 8. rujna svjetska cliff diving elita stupi na Stari most, bit će to četvrti put da se natjecanje Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva održava u našoj zemlji. Mostarci su već navikli da očekuju spektakl, nakon tri godine iza kojih je ostalo mnogo trenutaka za pamćenje.

Video: Red Bull Cliff Diving Mostar 2017

Na prvom natjecanju, 15. kolovoza 2015. godine, veliku podršku domaće publike imao je kolumbijski skakač Orlando Duque, stari prijatelj Mostara. Ipak, svoju prvu pobjedu u karijeri odnio je Meksikanac Jonathan Paredes - tada zvijezda u usponu, a danas aktualni prvak. Iznenađenje je priredio i njegov zemljak Sergio Guzman osvojivši drugo mjesto, što je bio prvi put u povijesti prvenstva da jedan sudionik s pozivnicom završi na pobjedničkom podiju.

Sljedeća godina donijela je jednu novinu - natjecanje žena, koje su izazvale podjednako oduševljenje kao i njihove muške kolege. Pobjede su pripale Kanađanki Lysanne Richard i Čehu Michalu Navratilu.

Video: Red Bull Cliff Diving Mostar 2015

Prošle godine, na Starom mostu je iz trećeg pokušaja konačno pobijedio Englez Gary Hunt, šestostruki prvak i rekorder po broju pobjeda, prekinuvši lošu sreću kada je riječ o skokovima s mostova. Prvakinja Rhiannan Iffland (Australija) se povrijedila na treningu, te je morala odustati od natjecanja, a iznenađujuću pobjedu je odnijela Amerikanka Cesilie Carlton, koja je do tada imala prilično lošu sezonu. Sergio Guzman, isti onaj koji je dvije godine ranije u Mostaru bio drugi, imao je nezgodan doskok, no brza reakcija spasitelja, kao i pripremljenost vrhunskog sportaša, spasili su ga ozbiljnijih posljedica.

Foto: Red Bull / Red Bull Cliff Diving u Mostaru

Jedno se nije promijenilo sve tri godine: plato ispod mosta i sve moguće točke odakle se može pratiti natjecanje bili su prepuni gledatelja, koji su znali napraviti sjajnu atmosferu. Nema sumnje da će tako biti i ovog 8. rujna, kao i da je u pripremi novi spektakl. Što će ga obilježiti i po čemu će se pamtiti, ostaje da se vidi na licu mjesta tog dana.

Prije Mostara, predstoji još samo jedna stanica prvenstva, ovog vikenda u Kopenhagenu.

Kopirati
Drag cursor here to close