39. Petrovdanski turnir

Počeo najstariji malonogometni turnir u regiji

Sport / Ostali sportovi | 16. 06. 2017. u 12:59 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak je na Kočerinu kod Širokog Brijega otvoren 39. Petrovdanski malonogometni turnir. Turnir se održava u sklopu tradicionalne manifestacije ''Dani Kočerina''.

Organizatori ovogodišnje manifestacije su MZ Kočerin, HKUD ''Kočerin'' i HŠKU ''Viganj''. Kulturno-zabavna i sportska manifestacija ''Dani Kočerina'' održava se u sklopu cjelogodišnje manifestacije ''Briješka zvona 2017."

Malonogometni turnir, a samim tim i manifestaciju ''Dani Kočerina'' prigodnim riječima otvorio je župnik župe Kočerin fra Mario Knezović koji je sazvao blagoslov na sudionike i poručio da ovo bude festival sporta i prijateljstva. Tijekom večeri otvaranja malonogometnog turnira i manifestacije odigrane su četiri utakmice 39. tradicionalnog malonogometnog Petrovdanskog turnira, najstarijeg turnira u regiji.

Nagradni fond turnira ove godine iznosi 10.000 KM, a za prva četiri mjesta koja nose nagradu borit će se 41 ekipa. Ovogodišnja novost je natjecanje za djecu, od 2004. godišta i mlađe kandidate.

Prvi dan turnira (15. lipanj):
Termin – MNK Sicos 9-8 (penali)
MZ Ružići – Super grill Vinjani 3:4
Pekarna Vilson – Kavana AG Drinovci 2:8
Polog – Ljubotići 2 7:1

U sklopu manifestacije ''Dani Kočerina'' i ove godine će biti održana večer folklora, ali i bogat glazbeni program na sami blagdan svetih Petra i Pavla, zaštitnika župe Kočerin.

Kopirati
Drag cursor here to close