Najstariji i najjači turnir u regiji

Počeo jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu

''Bog je stvorio čovika, Englezi nogomet, Zadar košarku, a Kočerin turnir!'', stoji na velikom transparentu na igralištu gdje se igra 40. Petrovdanski malonogometni turnir.
Sport / Ostali sportovi | 13. 06. 2018. u 10:10 Bljesak.info
Kopirati

Jubilarno 40. izdanje najstarijeg i najjačeg turnira u regiji - Petrovdanskog malonogometnog turnira, počelo je u utorak navečer na igralištu Osnovne škole Kočerin kod Širokog Brijega.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Čast da odigraju prvu utakmicu na jubilarnom turniru imale su dvoje domaće ekipe Cvjećarna Mara i Frama Kočerin. U utakmici lijepih poteza domaćih momaka i mnoštvu golova, na kraju je slavila ekipa Cvjećarna Mara rezultatom 8:5.

Foto: Bljesak.info / Jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu

Nakon prve utakmice održano je svečano otvaranje turnira uz himnu Republike Hrvatske i minutu šutnje. Prvi se obratio fra Mario Knezović, župnik župe Kočerin, koji je blagoslovio sve natjecatelje i publiku te poželio fair igru i uživanje u turniru svima.

Foto: Bljesak.info / Jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu (fra Mario Knezović)

Turnir je otvorio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je istaknuo da mu je čast biti pokrovitelj ovog turnira te da Široki Brijeg i ovime dokazuje da je grad sporta i nogometa.

Foto: Bljesak.info / Jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu (Miro Kraljević)

Nakon svečanosti otvaranja odigrane su još tri utakmice. MNK Lise su slavile rezultatom 3:2 protiv ekipe Potkraj '97, Mrkodol je s 3:0 svladao Kelme dok je Pripolje Don Angelo također s 3:0 slavilo protiv MNK Silosi.

Na ovogodišnjem 40. Petrovdanskom malonogometnom turniru nastupa 40 ekipa, a nagradni fond iznosi 10.000 KM. Pobjedniku će pripasti 6.000 KM, drugoplasiranom 2.500 KM, trećeplasiranom 1.000 KM dok će se četvrtoplasiranoj momčadi pripasti 500 KM. 

Foto: Bljesak.info / Jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu

U sklopu 40. Petrovdanskog malonogomentog turnira održat će se i 2. Malonogometni turnir za djecu (rođeni 2004. i 2005. te 2006. i mlađi), a ove godine prijavilo se 16 ekipa.

Sve utakmice igrat će na igralištu Osnovne škole Kočerin. Turnir se održava u organizaciji Mjesne zajednice Kočerin i Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Kočerin, a u sklopu manifestacije ''Dani Kočerina 2018.'' koja se nalazi u cjelogodišnjem programu manifestacije ''Briješka zvona'' u organizaciji Grada Širokog Brijega. 

Portal Bljesak.info je medijski pokrovitelj turnira.

Kopirati