Najstariji i najjači turnir u regiji

Počeo jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu

''Bog je stvorio čovika, Englezi nogomet, Zadar košarku, a Kočerin turnir!'', stoji na velikom transparentu na igralištu gdje se igra 40. Petrovdanski malonogometni turnir.
Sport / Ostali sportovi | 13. 06. 2018. u 10:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jubilarno 40. izdanje najstarijeg i najjačeg turnira u regiji - Petrovdanskog malonogometnog turnira, počelo je u utorak navečer na igralištu Osnovne škole Kočerin kod Širokog Brijega.

Čast da odigraju prvu utakmicu na jubilarnom turniru imale su dvoje domaće ekipe Cvjećarna Mara i Frama Kočerin. U utakmici lijepih poteza domaćih momaka i mnoštvu golova, na kraju je slavila ekipa Cvjećarna Mara rezultatom 8:5.

Foto: Bljesak.info / Jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu

Nakon prve utakmice održano je svečano otvaranje turnira uz himnu Republike Hrvatske i minutu šutnje. Prvi se obratio fra Mario Knezović, župnik župe Kočerin, koji je blagoslovio sve natjecatelje i publiku te poželio fair igru i uživanje u turniru svima.

Foto: Bljesak.info / Jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu (fra Mario Knezović)

Turnir je otvorio gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević koji je istaknuo da mu je čast biti pokrovitelj ovog turnira te da Široki Brijeg i ovime dokazuje da je grad sporta i nogometa.

Foto: Bljesak.info / Jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu (Miro Kraljević)

Nakon svečanosti otvaranja odigrane su još tri utakmice. MNK Lise su slavile rezultatom 3:2 protiv ekipe Potkraj '97, Mrkodol je s 3:0 svladao Kelme dok je Pripolje Don Angelo također s 3:0 slavilo protiv MNK Silosi.

Na ovogodišnjem 40. Petrovdanskom malonogometnom turniru nastupa 40 ekipa, a nagradni fond iznosi 10.000 KM. Pobjedniku će pripasti 6.000 KM, drugoplasiranom 2.500 KM, trećeplasiranom 1.000 KM dok će se četvrtoplasiranoj momčadi pripasti 500 KM. 

Foto: Bljesak.info / Jubilarni 40. Petrovdanski malonogometni turnir u Kočerinu

U sklopu 40. Petrovdanskog malonogomentog turnira održat će se i 2. Malonogometni turnir za djecu (rođeni 2004. i 2005. te 2006. i mlađi), a ove godine prijavilo se 16 ekipa.

Sve utakmice igrat će na igralištu Osnovne škole Kočerin. Turnir se održava u organizaciji Mjesne zajednice Kočerin i Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva Kočerin, a u sklopu manifestacije ''Dani Kočerina 2018.'' koja se nalazi u cjelogodišnjem programu manifestacije ''Briješka zvona'' u organizaciji Grada Širokog Brijega. 

Portal Bljesak.info je medijski pokrovitelj turnira.

Kopirati
Drag cursor here to close