Darko Živanović

Pobjednik mostarskog polumaratona: Odlična utrka i još bolja organizacija

Srbijanski olimpijac Darko Živanović u posljednjih je par stotina metara uspio sustići i prestići bh. trkača Aliju Imamovića koji je uvjerljivo vodio cijelu utrku te osvojiti Mostarski polumaraton.
Sport / Ostali sportovi | 24. 03. 2018. u 11:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski olimpijac Darko Živanović u posljednjih je par stotina metara uspio sustići i prestići bh. trkača Aliju Imamovića koji je ubjedljivo vodio cijelu utrku te osvojiti Mostarski polumaraton. U ženskoj konkurenciji slavila je Matea Parlov iz Hrvatske, ispred naše Lucije Kimani.

Darko je polumaraton istrčao za 1:11:00 i tako postao ovogodišnji pobjednik mostarskog polumaratona među 520 trkača koliko ih je nastupilo na polumaratonu.

Kako i sam ističe, nije bilo lako, jer je utrka odlučena u posljednjih 100 metara, kada je Darko uspio ''povući'' malo jače nego Alija Imamović i tako slaviti pobjedu.

Foto: Bljesak.info  / Srbijanski olimpijac Darko Živanović pobjednik je mostarskog polumaratona koji se u subotu održao u gradu na Neretvi.

''Ja sam pustio grupu od samog pocetka i imao svoj ritam koji sam mislio da je bio dovoljan, ali na desetom kilometru sam vidio da sporo stižem grupu pa sam ubrzao. O pobjedi se odlučivalo u zadnjih 100 metara i uspio sam pobjediti samom finišu'', kaže Darko za Bljesak.info o samoj utrci.

Pozitivno je, dodaje, iznenađen organizacijom utrke.

''Jako sam zadovoljan i prijatno iznenađen! Lijepa trka, lijep grad, odlična organizacija i čestitam svima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i trkačima na odličnoj utrci'', dodaje Darko.

Foto: Bljesak.info  / Matea Parlov iz Hrvatske
Foto: Bljesak.info  / Srbijanski olimpijac Darko Živanović pobjednik je mostarskog polumaratona koji se u subotu održao u gradu na Neretvi.
Foto: Bljesak.info  / Srbijanski olimpijac Darko Živanović pobjednik je mostarskog polumaratona koji se u subotu održao u gradu na Neretvi.

Alija Imamović iz BIH osvojio je drugo mjesto, dok je trećeplasirani Ivan Bulić također iz BIH.

Kod žena prvoplasirana je Matea Parlov iz Hrvatske, drugoplasirana Lucija Kimani iz BIH, dok je treće plasirana Amela Trožić. Parlov je pozlilo par minuta poslije ulaska u cilj te je intervenisala medicinska ekipa.

Jedan od organizatora utrke Franjo Bošnjak ističe kako sve do sada protiče bez problema.

''Zadovoljni smo kako je sve do sada proteklo, sve je u redu i trkači su jako zadovoljni utrkom. Međutim, tek kad zadnji trkač uđe u cilj i kad svi stignu kućama, tek onda organizacija završava, ali siguran sam da će sve biti kako treba'', rekao je Bošnjak u izjavi za Bljesak.info.

Podsjetimo, pored glavne utrke, održat će se i humanitarna utrka na stazi dugoj četiri kilometra te dječja utrka na stazi od jednog kilometra.

U okviru "Mostar Run Weekenda" mostarskim će ulicama ovoga vikenda tračati gotovo tisuću trkača svih uzrasta.

Kopirati
Drag cursor here to close