Plivački miting "Plivaj srcem"

Plivači ''Orke'' u Mostar donijeli šest medalja

"Orka" se u Mostar vratila bogatija za šest medalja (4 zlatne i dvije brončane) i jedan pehar.
Sport / Ostali sportovi | 09. 10. 2017. u 16:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu 07.10.2017. godine, na olimpijskom bazenu u Banja Luci, u organizaciji APK ''22 April'' iz Banja Luke održan je međunarodni plivački miting "Plivaj srcem", kome je sudjelovalo 280 natjecatelja i 14 klubova iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Miting se održao na malom (25m) bazenu, sa 8 staza i elektronskim mjerenjem, priopćeno je iz ovog kluba.

Klub vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara na ovom mitingu predstavio se sa šest plivačica i plivača.

Klub su predstavljali; Antonela Pudar, (2007.), Katja Kondža (2008.), Tamara Pezer, (2008.), Leon Rozić, (2009.), Joško Rozić (2011.) i Petra Pezer (2012.). Sa plivačima na ovaj miting je išao trener Deni Mandić.

"Orka" se sa ovog mitinga vratila bogatija za šest medalja (4 zlatne i dvije brončane) i jedan pehar.

Osvajači medalja su:
- Petra Pezer; 25m slobodno ZLATO, 25m leđno ZLATO, 25m prsno ZLATO i pehar za najbolju plivačicu mitinga za djevojčice 2012. i mlađe.,
- Katja Kondža; 50m leđno ZLATO.,
- Joško Rozić; 25m slobodno BRONCA, 25m leđno BRONCA i treće mjesto u ukupnom plasmanu za dječake rođene 2010. godine i mlađe.

Leon, Tamara i Antonela su u većini trka otplivali svoja najbolja vremena i na taj način zajedno sa svojim kolegama na najbolji način prezentirali sebe i svoj klub na ovom mitingu.

Već slijedećeg vikenda veliki broj „Orkinih“ plivača nastupit će na međunarodnom plivačkom mitingu "Mladi za mlade", koji će se održati na olimpijskom bazenu "Otoka" u Sarajevu, u organizaciji PK "Sport Time" iz Sarajeva.

Redovni treninzi u svim grupama plivačkog kluba i škole plivanja nastavljaju se u svojim redovnim terminima.

Kopirati
Drag cursor here to close