Fatih Tahirović

Plivač iz BiH koristio doping

Plivački savez Bosne i Hercegovine je Tahiroviću izrekao kaznu zabrane nastupanja i sudjelovanja na natjecanjima u trajanju od 4 mjeseca.
Sport / Ostali sportovi | 14. 07. 2020. u 14:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Agencija za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine je od plivača Fatiha Tahirovića prikupila uzorak urina za doping kontrolu van natjecanja, te je tom prilikom u uzorku pronađena zabranjena supstanca "Vilanterol" koja se nalazi na Listi zabranjenih sredstava Svjetske antidoping agencije (WADA - e) za 2020. godinu, u grupi „S3. Beta-2 agonisti“, zabranjenih na natjecanju i izvan natjecanja.

Kako je navedeno u priopćenju Agencije za antidoping kontrolu Bosne i Hercegovine, Plivački savez Bosne i Hercegovine je Tahiroviću izrekao kaznu zabrane nastupanja i sudjelovanja na natjecanjima u trajanju od 4 mjeseca.

Vilanterol je dugodjelujući muskarinski antagonist. Veže se na beta-2 receptore i uzrokuje opuštanje i širenje mišića u disajnim putevima, što omogućava lakše disanje. Ukoliko se primjenjuje redovno, vilanterol pomaže u održavanju prohodnosti disajnih puteva. Također, poboljšava disanje i umanjuje pogoršanje simptoma kod bolesnika sa COPD - om (hronična opstruktivna plućna bolest) i astmom.

 

Kopirati
Drag cursor here to close