Graciano Rocchigiani

Piće ga odvelo u smrt: Bivši prvak svijeta u boksu pregažen na Siciliji!

"Vjerujemo da je Rocchigiani bio tako pijan da više nije znao gdje se nalazi", kazali su u policiji. Bivši bokser praktično nije imao šansi...
Sport / Ostali sportovi | 04. 10. 2018. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ljubitelje boksa u Njemačkoj rastužila je vijest da je legenda tog sporta Graciano Rocchigiani - Rocky nastradao u prometnoj nesreći u Italiji. Imao je 54 godine.

Njemački list 'Bild' navodi kako se nesreća dogodila u utorak ujutro.

Popularni Rocky je zbog obiteljskih okolnosti, često iz Njemačke autom putovao u Italiju gdje mu žive djevojka i djeca. Do nesreće je došlo u mjestu Belpasso na Siciliji.

Metar i 85 centimetara visok Nijemac natjecao se od 1983. do 2003. godine i to u super srednjoj i velter kategoriji. U 48 mečeva, ostvario je 41 pobjedu i šest poraza, uz jedan neriješen meč. Nokautom je slavio 19 puta.

Međutim, odmah se postavilo pitanje kako je Graciano Rocky poginuo na brzoj cesti (SS 121) - kao pješak?! Hodati pješice po brzoj cesti s gustim prometom, znači u najmanju ruku izazivati sudbinu na najopasniji način. Čovjek u normalnim okolnostima takvo nešto ne čini. Što se dogodilo?

Iz tamošnje policije („Commando Provinziale de Catania“) procurilo je kako se vjeruje da je Graciano Rocchigiani po svemu sudeći bio toliko pijan da više nije znao kuda se kreće.

"Vjerujemo da je Rocchigiani bio tako pijan da više nije znao gdje se nalazi", kazali su u policiji za Bild.

Kaotičan i gust promet na toj sicilijanskoj cesti, gdje vozila nerijetko premašuju brzinu od 100 kmh, predstavlja smrtnu opsasnost za pješake. S obje strane ceste su visoki branici, tako da je onome tko zabunom završi na prometnici praktično nemoguće napustiti to grotlo.

U izvješću policije stoji kako je u 23.30 sati vozilo marke Smart pri velikoj brzini udarilo pješaka. Rocchigiani nije imao nikakvih šansi, jer je udarac bio toliko jak da je na vozilu puklo vjetrobransko staklo, a bivši boksač je ostao na mjestu mrtav.

Iako je rođen u njemačkom Duisburgu, Italija je za Rocchigianija bila druga domovina, jer njegov otac je porijeklom sa Sardinije.

Kopirati
Drag cursor here to close