Sigurnost

Pfizer i BioNTech doniraju cjepiva za sudionike Olimpijskih igara

Nova ponuda kompanije Pfizer daje MOK-u veću pokrivenost širom svijeta uzimajući u obzir da većina zemalja još nije odobrila hitnu upotrebu kineskog cjepiva.
Sport / Ostali sportovi | 06. 05. 2021. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proizvođači Pfizer i BioNTech donirat će cjepiva za zaštitu od COVID-19, kojim će se imunizirati sudionici Olimpijskih igara koje će biti održane u Tokiju, prenosi Anadolu Agency (AA).

Isporuka doza trebala bi započeti ovog mjeseca kako bi delegacije za Olimpijadu imale vremena da se u potpunosti cijepe prije dolaska u Tokio na igre koje se otvaraju 23. srpnja.

U ožujku je najavljen sporazum između Međunarodnog olimpijskog odbora (MOK) i olimpijskih službenika u Kini o kupovini i distribuciji kineskih cjepiva uoči Olimpijskih igara u Tokiju i Zimskih u Pekingu naredne godine.

Nova ponuda kompanije Pfizer daje MOK-u veću pokrivenost širom svijeta uzimajući u obzir da većina zemalja još nije odobrila hitnu upotrebu kineskog cjepiva.

"Pozivamo sportaše i delegacije, sudionike predstojećih olimpijskih i paraolimpijskih igara da budu primjer i prihvate cjepivo gdje i kada je to moguće", rekao je predsjednik MOK-a Thomas Bach.

Donacija Pfizera uslijedila je nakon razgovora predsjednika i izvršnog direktora kompanije Alberta Bourle i japanskog premijera Yoshihide Suge.

"Nakon ovog razgovora, japanska vlada imala je sastanak s MOK-om i sada je plan doniranja realiziran", navedeno je iz Pfizera.

Iz MOK-a je navedeno da se cijepljenje mora provoditi "u skladu sa smjernicama imunizacije svake zemlje i u skladu s lokalnim propisima".

Kopirati
Drag cursor here to close