Pali europski prvaci

Petrović: Imamo ozbiljne šanse dobiti i Argentinu, ali ako zabravimo Španjolce

Sport / Ostali sportovi | 08. 08. 2016. u 07:05 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatski su rukometaši razočarali, no košarkaši su turnir u Riju otvorili velikom pobjedom nad Španjolskom.

Izbornika Aleksandra Petrovića preplavila je bujica emocija nakon 72:70 protiv europskih prvaka.

“Prazan sam sam, potpuno sam prazan. Ono što je fascinantno u ovoj pobjedi, dobili smo prvaka Europe, dobili smo srebrne s posljednjih dviju Olimpijada, momčad koja je obilježila sve što se obilježiti dalo”, izjavio je.

''A dobili smo ih na način da nismo bili naročito raspoloženi u napadu. Sredinom treće četvrtine napravili smo niz sitnih pogrešaka, ali i dalje smo vjerovali. Onog trenutka kad smo se počeli približavati, rekao sam momcima da kad Scariolo bude rotirao svoje najveće zvijezde, da je to naša šansa.”

“To se i dogodilo koncem te četvrtine i uhvatilo smo priključak. Tada smo počeli primjenjivati sve ono što smo pripremali za Bourousisa, dakle udvajanja nakon prvog dodavanja, zatim rotacije. Bilo je vidljivo da su ispali iz ritma, da ih je uhvatio strah, dok je naš govor tijela bio bitno drugačiji'', dodao je Petrović.

Emocije su ga ponijele, ali ostao je fokusiran - slijedi duel s Argentinom.

“'Ova će pobjeda odjeknuti ne samo u hrvatskom košarkaškom svijetu, nego i šire, to mi je jasno, ali naš zadatak ovdje u Riju tek počinje. Za 48 sati imamo teškog protivnika, to je Argentina i moramo se za njih spremiti”, rekao je.

“Mislim da je idealno što su nas razbili u pripremnoj utakmici. Znamo što nam je raditi, ali nemojte zaboraviti da igramo protiv četiri vrhunska svjetska igrača. Igraju iznimno neugodno, a sigurno će vas iznenaditi je kad vidite s kolikom energijom.”

“Nocioni igra na trojci. To nam je bio problem u toj utakmici jer nismo uspijevali ostvarivati prednost koju inače imamo s Bogdanovićem. Prva petorka im je impresivna, ali i oni imaju uzak roster. To je sedam osam igrača, a kako smo mi navikli ovo ljeto igrati u skraćenom rosteru, mislim da imamo ozbiljne šanse, ali pod uvjetom da zaboravimo Španjolsku”, zaključio je.

Argentina je svoj je nastup u skupini B započela uvjerljivom 94:66 (22:15, 28:16, 22:19, 22:16) pobjedom protiv Nigerije.

Facundo Campazzo sa 19 i Luis Scola sa 18 koševa bili su najefikasniji kod Argentine, a Ike Diogu sa 15 i Ebi Ere sa 14 kod Nigerije.

Hrvatska i Argentina igrat će u 3.30 sati u srijedu po srednjeeuropskom vremenu.

Prethodno će u 2. kolu igrati još Španjolska - Brazil i Litva - Nigerija.

Kopirati
Drag cursor here to close