Žele svjedočiti povijesnoj igri

Petina Islanđana želi na SP u Rusiju

Islandski nogometaši prvi put u povijesti zaigrat će na Svjetskom prvenstvu, a skoro 70 tisuća Islanđana želi tome uživo svjedočiti.
Sport / Ostali sportovi | 14. 02. 2018. u 20:00 Bljesak.info
Kopirati

Više od 70 tisuća Islanđana ili petina stanovništva te male zemlje želi kupiti ulaznice i putovati u Rusiju na Svjetsko nogometno prvenstvo, kazala je islandska veleposlanica u Rusiji Berglind Asgeirsdottir za rusku agenciju Tass.

Islandski nogometaši prvi put u povijesti zaigrat će na Svjetskom prvenstvu, a skoro 70 tisuća Islanđana želi tome uživo svjedočiti. Island je jedna od najmanjih država svijeta po broju stanovnika, ima ih svega 350 tisuća, a svi su zaluđeni nogometom. Na prošlom Euru u Francuskoj islandski navijači bili su pravi hit, a njihov poseban stil navijanja i vikinški pokliči ušli su u povijest, prenosi Hina.

Islandska veleposlanica naglasila je kako je njezina najvažnija zadaća osigurati ulaznice i pomoći svojim sunarodnjacima u pronalaženju smještaja u Rusiji jer je interes u domovini ogroman.

Islanđani su u skupini s Hrvatskom, Argentinom i Nigerijom, a igrat će na stadionima u Moskvi, Volgogradu i Rostovu na Donu. Nogometaši sa samog sjevera Europe imat će kamp u crnomorskom ljetovalištu Gelendžik.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati