Al' baka servira

Patty Schnyder u 40. godini prošla u glavni ždrijeb US Opena!

U utorak će Patty Schnyder u okviru prvog kola US Opena igrati protiv Marije Šarapove (31), s kojom se zadnji put susrela prije deset godina.
Sport / Ostali sportovi | 26. 08. 2018. u 14:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svojedobno je švicarska tenisačica Patty Schnyder bila cijenjeno ime na WTA turnirima, a svoju karijeru zaključila je 2011. godine, nakon poraza u prvom kolu Roland Garrosa.

Ispostavilo se kako je proglašenje kraja karijere ipak bilo privremene naravi, jer sa gotovo napunjenih 40 godina života Schnyder će nastupiti na US Openu 2018!

U njezinoj karijeri ostat će ubilježeno jedanaest turnirskih naslova, a povijest pamti i pobjedu Patty Schnyder protiv Steffi Graf (6:3, 6:4) u osmini finala US Opena prije ravno 20 godina, jer je taj meč bio zadnji u karijeri slavne Njemice Graf (22 Grand Slam titule).

Patty Schnyder se tenisu vratila 2015. godine, igrajući turnire nižega ranga (ITF), postala je majka trogodišnje kćerkice Kim, a bila je angažirana i od strane Njemačkog teniskog saveza kao trenerica u njihovome centru u Hannoveru.

U New Yorku je morala proći sva tri kola kvalifikacija, a protivnice su joj imale 14, 15 i 18 godina.

"Ovo je sjajno! Radi se o velikom događaju, a ljudi su dolazili na teniska igrališta, znali su i dalje moje ime, moju sportsku povijest i navijali su", izjavila je Schnyder nakon sjajnog uspjeha za švicarski portal „Nau“.

Bila je poznata kao ljevoruka tenisačica koja je tenis naučila igrati u Baselu, baš kao i slavni zemljak Roger Federer.

Na WTA ljestvici imala je najbolji plasman 2005. godine, petu poziciju, a trenutačno je 187. igračica na svijetu.

Prethodno je Patty u siječnju ove godine pokušala i u Melbourneu doći u glavni ždrijeb Australian Opena, ali tada nije uspjela. Svojom strašću za tenis Švicarska podsjeća na legendarnu Kimiko Date Krumm koja se držala na WTA razini sve do svoje 47. godine.

U utorak će Patty Schnyder u okviru prvog kola US Opena igrati protiv Marije Šarapove (31), s kojom se zadnji put susrela prije deset godina.

Bit će to meč na obnovljenom Louis Armstrong Stadiumu koji može primiti 14 tisuća gledatelja.

Kopirati
Drag cursor here to close