Za mlade sportaše

Otvorene prijave za devete Sportske igre mladih

Igre su u proteklih osam godina okupile 264.850 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine.
Sport / Ostali sportovi | 15. 05. 2019. u 13:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devete BH Telecom Sportske igre mladih i ove godine održavaju se u 38 bh. gradova i organizuju najveću zabavu za djevojčice i dječake iz čitave Bosne i Hercegovine.

Mali sportaši će se imati priliku natjecati se u deset sportskih disciplina: nogometu, rukometu, košarci, tenisu, stolnom tenisu, odbojci, atletici, odbojci na pijesku, šahu te igri ‘između dvije vatre’, i to u dvije starosne kategorije: 2004. godište i mlađi te 2008. godište i mlađi.

U 2019. godini Igre nastavljaju projekt "Fer igra za fer djetinjstvo" u suradnji s Košarkaškim savezom BiH, te uz financijsku podršku USAID-a, a koji ima za cilj širenje prijateljstva i tolerancije među najmlađim sugrađanima.

I ove godine će Igre, u šest bh. gradova, organizovati natjecanja u UNIFIED sportovima gdje će se djevojčice i dječaci sa i bez poteškoća u razvoju, čineći jednu ekipu, boriti za titulu najboljih kao i plasman na Veliko finalno natjecanje Igara u Sarajevu.

Također, kroz zabavno-edukativne radionice pod nazivom „Moja sportska priča“, djevojčice i dječaci iz Bosne i Hercegovine će imati priliku upoznati prijatelje i veleposlanike Igara, poslušati njihova dosadašnja sportska iskustva te saznati sve što ih zanima o njihovim sportskim uzorima.

Posebna pažnja ove godine će biti posvećena animiranju što većeg broja djevojčica da se bave sportom i rušenju predrasuda o „muškim sportovima“ kroz radionice „Moja uspješna priča“ sa poznatim bh. sportašicama.

Specijalni partner Igara i ove godine je Olimpijski odbor BiH koji kroz Igre promovira sportska i olimpijska načela, ali i zdrav način života, riopćili su organizatori.

Prvi grad domaćin Igara je Orašje, a potom Gradačac.

Igre su u proteklih osam godina okupile 264.850 mališana iz gotovo svih krajeva Bosne i Hercegovine. I u 2019. godini, nakon regionalnih natjecanja , najbolje ekipe i pojedinci širom BIH, sudjelovat će na petodnevnom, finalnom natjecanju u Sarajevu, a pobjednici finala branit će boje naše države na međunarodnom finalu Igara u Splitu.

Kopirati
Drag cursor here to close