8. rujna stižu u Mostar

Otvorena Red Bull Cliff Diving sezona 2018

Na temperaturi od 40°C, najbolji svjetski skakači su priredili predstavu dostojnu godišnjice, uz fenomenalne skokove i pregršt iznenađenja, a pali su i neki rekordi.
Sport / Ostali sportovi | 04. 06. 2018. u 15:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecanjem u Teksasu proteklog vikenda,počelo je Red Bull Cliff Diving Svjetsko prvenstvo 2018. Pobjednici na otvaranju sezone bili su Kris Kolanus i Adriana Jimenez, a najbolji svjetski skakači i skakačice su krenuli na put koji će ih 8. rujna dovesti u našu zemlju, na Stari most u Mostaru.

Na teksaškom jezeru Possum Kingdom okupilo se oko 12,500 gledatelja u brodićima, čamcima i drugim plovilima, kako bi pratili natjecanje na liticama Hell's Gate, kojim je otvorena jubilarna deseta sezona Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva.

Na temperaturi od 40°C, najbolji svjetski skakači su priredili predstavu dostojnu godišnjice, uz fenomenalne skokove i pregršt iznenađenja, a pali su i neki rekordi.

Prvu pobjedu u karijeri odnio je Poljak Kris Kolanus, ostavivši iza sebe brojne favorite, te zabilježivši rekordni ukupan rezultat na jednom natjecanju od uvođenja nove tabele koeficijenta težine skokova.

''To je bio plan! Došao sam ovdje s repertoarom teških skokova i držao se plana. Sve je ispalo savršeno. Imao sam najbolji rezultat, što je lijepo čuti, ali još uvijek mogu malo bolje. No, bit ću sretan ako svako natjecanje bude kao ovo“, izjavio je pobjednik.

Drugo mjesto zauzeo je Michal Navratil (Češka), a treće Blake Aldridge (UK). Aktualni prvak Jonathan Paredes (Meksiko) bio je tek deseti, dok je osvajač šest titula, Britanac Gary Hunt, završio kao osmi.

U natjecanju žena, Meksikanka Adriana Jimenez je došla do najtijesnije pobjede u povijesti  prvenstva, sa svega 0,1 bodova ispred drugoplasirane Jessice Macaulay (UK). Treća je bila Njemica Anna Bader.

''Bilo je ovo veliko iznenađenje i veliki izazov. Nisam očekivala ovakav rezultat, jer su sve djevojke bile sjajne. Ako pogledate bodove, razlika između skakačica je neznatna. Anna je oduvijek moj idol, njen stil je naprosto jedinstven. Jessica je jako dobra i jako hrabra'', rekla je oduševljena Jimenez.

Britanki Macauley, koja je nastupila s pozivnicom, ovo je bilo tek drugo natjecanje, a fenomenalnim skokom iz druge serije oborila je ženski rekord za najveći broj bodova za pojedinačni skok.

Sljedeća stanica prvenstva je Bilbao (Španjolska), gdje će takmičari 30. srpnja skakati s mosta La Salve, s čuvenim Guggenheimovim muzejom u pozadini.

Ova sezona ima ukupno sedam stanica, a pretposljednja će 8. lipnja biti u našoj zemlji: Mostar će po četvrti put ugostiti najbolje svjetske skakače i skakačice, koji će na Starom mostu ponovo demonstrirati svoje nevjerojatne akrobatske skokove.

Sve informacije i vijesti o prvenstvu mogu se naći na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

Kopirati
Drag cursor here to close