Atletika

Otkazano EP u krosu

"Znam da su se svi sportaši i cijela atletska zajednica radovali ovom događaju, ali molim ih da sačuvaju srce," kazao je Karamarinov.
Sport / Ostali sportovi | 09. 09. 2020. u 18:12 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Ilustracija / Otkazano EP u krosu

Europsko prvenstvo u krosu, zakazano za 13. prosinca u Dublinu, otkazano je zbog pandemije koronavirusa, objavila je danas Europska atletska federacija (EA).

Zbog sveukupne situacije u Europi zbog pandemije koronavirusa, postojećih sanitarnih ograničenja u Irskoj i ograničenja putovanja nametnutih diljem Europe, bilo je jasno kako je nemoguće organizirati događaj prema rasporedu.

"Odluka o otkazivanju Europskog prvenstva u krosu bila je vrlo teška. Nakon otkazivanja Europskog prvenstva u atletici u Parizu 2020. prije nekoliko mjeseci, ovo je bila posljednja prilika za veliki europski atletski događaj ove godine, a otkazivanje nije bila opcija koju smo olako odabrali", rekao je privremeni predsjednik Europske atletike Dobromir Karamarinov.

"Znam da su se svi sportaši i cijela atletska zajednica radovali ovom događaju, ali molim ih da sačuvaju srce," dodao je Karamarinov.

Sezona koronavirusa u velikoj je mjeri utjecala na atletsku sezonu i uzrokovala otkazivanje mnogih natjecanja. Uz Olimpijske igre u Tokiju, ove su godine otkazani i dvoransko svjetsko prvenstvo u Nanjingu, europsko prvenstvo u Parizu, a sada i EP u krosu, prenosi Hina.

Kopirati
Drag cursor here to close