Pobjednica US Opena

Osaka: Želim biti ona osoba za koju je Kobe mislio da ću biti

''Nosim ovaj dres nakon svakog meča. Zaista mislim da mi daje snagu. Uvijek. Samo želim biti ona osoba za koju je on mislio da ću biti'', pojasnila je Osaka.
Sport / Ostali sportovi | 13. 09. 2020. u 12:55 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ženskom tenisu smo se godinama već navikli. To što recimo izgubite prve set 1:6, pa onda već na početku drugog imate 0:2, ništa ne znači. U finalu US Opena smo se još jednom uvjerili.

Naomi Osaka je ovaj put bila ta koja je napravila preokret. Preokret vrijedan još jednog, njenog drugog naslova u New Yorku. Prvi je proslavila uz zvižduke s tribina i suze, ovaj drugi pred praznim tribinama. Ukupnog trećeg u karijeri.

Za sada je igrala tri finala (2019. godine u Melbourneu protiv Petre Kvitove) i tri puta je otišla do kraja. Ovu titulu je proslavila onako kako je to nekada maštala. Kao i mnogi veliki igrači se jednostavno srušila na teren.

''Uvijek sam razmišljala o tome, kako se igrači sruše na teren nakon pobjede i gledaju u nebo. Pitala sam se što su to oni vidjeli u tom trenutku. Za mene je to zaista bio nevjerojatan trenutak. Stvarno mi je drago što sam to napravila, govorila je nakon trijumfa Osaka.
Ipak, nije sve bilo idealno u ovom meču, posebno ne njegova prva polovica'', rekla je.

''U tim trenucima samo sam razmišljala kako bi bila sramota da izgubim finale za manje od sat vremena. Zbog toga sam rekla sebi da moram da se potrudim i da nemam više taj loš stav. Znala sam da se moram usredotočiti na teren, da moram kontrolirati situaciju. To sam i napravila'', naglasila je Osaka. Japanka je od početka turnira, odnosno od nastavka teniske sezone bila glas koji je skretao pažnju na rasnu nepravdu.

Tijekom turnira je nosila različite maske, ukupno njih sedam na kojima su bila imena žrtava rasnog nasilja u Americi. Breonna Taylor, Elijah McClain, Trayvon Martin, Ahmaud Arbery, George Floyd, Philando Castile i na kraju u finalu masku s imenom Tamira Ricea, crnog 12-godišnjaka, kojeg je policija ubila u Ohiju 2014.

''Poanta je natjerati ljude da razgovaraju'', mišljenja je Osaka koja je u jednom trenutku zaprijetila povlačenjem s prethodnog turnira nakon što je policija pucala na crnca Jacoba Blakea u Wisconsinu.

I to nije bilo sve što se tiče Osake. Ona je po završetku meča obukla dres Lakersa, onaj Kobea Bryanta.

Foto: PR / Naomi Osaka i Kobe Bryant

''Nosim ovaj dres nakon svakog meča. Zaista mislim da mi daje snagu. Uvijek. Samo želim biti ona osoba za koju je on mislio da ću biti'', pojasnila je Osaka.

Osaka i Kobe su se upoznali 2019. godine. Bili su u kontaktu, Kobe je često slao poruke podrške nakon poraza Japanke.

''Nisam znala da on obraća pažnju na takve stvari, ali on je slao poruke podrške, govorio je kako trebam iz svakog poraza nešto naučiti, da uzmem iz svakog poraza nešto pozitivno. Jednom prilikom sam rekla kako želim biti poput njega. On je rekao: Ne, budi bolja'', rekla je.

Kopirati
Drag cursor here to close