Australian Open

Poznate finalistice, Serena u suzama najavila kraj?

Osaka, treća nositeljica u prvom polufinalnom susretu zaustavila je osvajačicu 23 grand slam naslova Amerikanku Serenu Williams pobijedivši je sa 6-3, 6-4.
Sport / Ostali sportovi | 18. 02. 2021. u 10:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:Reuters / Serena Williams

U finalu Australian Opena u ženskoj konkurenciji igrat će treća tenisačica svijeta Japanka Naomi Osaka i 24. Amerikanka Jennifer Brady.

Osaka, trostruka osvajačica Grand Slam turnira, u polufinalu je pobijedila Amerikanku Serenu Williams 6:3, 6:4 nakon jednog sata i 16 minuta igre. Legendarna Williams upisala je treći poraz od Osake u njihovih pet međusobnih okršaja, a veoma je emotivna bila po završetku meča kada je s terena ispraćena s gromoglasnim pljeskom publike.

Također, konferenciju za medije je napustila u suzama nakon pitanja postavljenog o razlozima poraza pa su počela nagađanja da igra svoju posljednju sezonu i više se neće vraćati u Melbourne.

''Ne znam. Čak i da bih rekla zbogom, ne bih nikome to otkrila'', rekla je na početku konferencije 39-godišnja tenisačica.

U drugom polufinalu u izjednačenom dvoboju Brady je svladala Čehinju Karolinu Muchovu, 27. tenisačicu svijeta, sa 6:4, 3:6, 6:4 nakon nešto manje od dva sata igre. 

Finale će biti repriza polufinala US Opena od prošle godine kad je Osaka slavila u tri seta, prenosi HRT.

Kopirati
Drag cursor here to close