''Montenegro Mimosa Cup 2018''

Orka donijela u Mostar 20 medalja s međunarodnog mitinga

U konkurenciji 38 klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Albanije, Crne Gore, Kosova te BiH, plivači ''Orke'' osvojili su 20 medalja.
Sport / Ostali sportovi | 19. 02. 2018. u 15:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plivačice i plivači Kluba vodenih sportova ''Orka'' iz Mostara protekolg vikenda sudjelovali su na 23. međunarodnom plivačkom mitingu ''Montenegro Mimosa Cup 2018''.

Klub je predstavljalo ukupno 12 plivača i to: Mateo Vidaković, Karla Grubišić, Iris Dugalić, Bakir Hadžimahović, Kerim Sadiković, Dino Jelin, Josip Drežnjak, Lana Kaniža, Una Taslaman, Nika Vrljić, Elena Zovko i Lana Pudar, u pratnji trenerice Alene Ćemalović i trenera Denija Mandića.

Iako nekompletna, ''Orka'' je na ovom mitingu još jednom potvrdila da je riječ o zaista jedno vrlo kvalitetnom i respektabilnom sportskom kolektivu, koji se svojim kvalitetom sasvim normalno natječe i s klubovima koji dolaze iz puno razvijenijih plivačkih država iz regije i Europe.

U konkurenciji 38 klubova iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Albanije, Crne Gore, Kosova te Bosne i Hercegovine, plivači ''Orke'' osvojili su 20 medalja od čega 10 zlatnih, tri srebrne i sedam brončanih.

Ipak, posebno vrijedi istaknuti da je ''Orka'' ekipnom poretku u apsolutnoj kategoriji, iako na ovom mitingu predstavljena sa svega 12 plivača, osvojila odlično četvrto mjesto, a u ekipnom poretku u mlađih kategoriji, dječaci 2003. i mlađi i djevojčice 2005. i mlađe osvojili su fantastično drugo mjesto, a ispred njih se pozicionirala samo ljubljanska Olimpija.

Lana Pudar je opet odradila odličan miting, te je osvojila nagradu za nabjolju plivačicu mitinga u kategoriji djevojčica rođenih 2005. i mlađe, a Lana je također oborila i državni rekord u kategoriji kadetkinja, u disciplini 100 metara delfin, s vremenom 1:07.71. Kerim Sadiković u ukupnom poretku osvajača medalja na ovom mitingu osvojio je prvo mjesto.

U sljedećem razdoblju plivači ''Orke'' nastavljaju s pripremama za nadolazeće državno prvenstvo, koje će se održati u Sarajevu početkom ožujka, priopćeno iz KVS ''Orka''.

Kopirati
Drag cursor here to close