Medalje za plivače

Orka donijela medalje s dva velika međunarodna plivačka mitinga

U pratnji trenerice Alene Ćemalović i trenera Denija Mandića, dio plivača nastupio je u Zagrebu na 46. međunarodnom plivačkom mitingu "MLADOST 2018", koji se održao na bazenu PVC "Mladost".
Sport / Ostali sportovi | 13. 11. 2018. u 06:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Protekli vikend donio je veoma uspješne nastupe plivača iz Klub vodenih sportova „Orka“ iz Mostara, na dva velika međunarodna plivačka mitinga.

U pratnji trenerice Alene Ćemalović i trenera Denija Mandića, dio plivača nastupio je u Zagrebu na 46. međunarodnom plivačkom mitingu "MLADOST 2018", koji se održao na bazenu PVC "Mladost".

Na ovom mitingu sudjelovalo je 420 plivača, iz 42 kluba, a finalne utrke prenosile su se u direktnom prijenosu na HRT 2. Klub su na ovom velikom mitingu predstavljali sljedeći plivači:Dino Kljako, Leopold Dankić, Bakir Hadžimahović, Dino Jelin, Kerim Sadiković, Eman Numić, Josip Drežnjak, Teodora Stanković, Nika Vrljić i Iva Jurić.

Foto: Klub Orca / Članovi kluba Orka

Svi plivači su popravili svoja vremena, a najvrjedniji rezultat ostvarila je muška štafeta u sastavu; Eman Numić, Dino Jelin, Kerim Sadiković i Bakir Hadžimahović, koja je postavila novi državni rekord u disciplini 4x50m mješovito u kategoriji mlađih juniora, u vremenu 1:52.46.

Na ovom mitingu plivači „Orke“ osvojili su dvije brončane medalje, i to Bakir Hadžimahović u disciplini 50m slobodnoj Kerim Sadiković u disciplini 200m prsno.

Drugi dio plivača kluba, u pratnji trenera Damira Đedovića i Ive Marića, nastupio je na 23. međunarodnom plivačkom mitingu "Samir Ćirak - Ćiro", koji se održao u Tuzli. Na ovom mitingu sudjelovalo je 314 plivača, koji su došli iz 27 klubova sa prostora Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Mađarske.

Foto: Klub Orca / Uspjeh na plivačkom mitingu

Klub su na ovom mitingu predstavljali sljedeći plivači: Una Taslaman, Elena Zovko, Benjamin Mekić, Muhamed Šantić, Nidal Salčin, Hana Šuta, Jure Trubarac, Joško Rozić, Nejla Ćerimagić, Tamara Pezer, Širin Alihodžić, Eddi Redžić i Nola Bilušić.

Najvrjedniji rezultat svakako da je ostvarila Elena Zovko, koja je osvojila 4 zlatne medalje u disciplinama 50m slobodno, 50m prsno, 100m prsno i 100m mješovito, te je osvojila pehar za najbolju plivačicu mitinga u kategoriji djevojčica rođenih 2006. i 2007. godine.

Medalje za „Orku“ na ovom mitingu još su osvojili: Nejla Ćerimagić; 50m leđno zlatna medalja, 100m slobodno srebrena medalja i 50m slobodno brončana medalja., Joško Rozić; 50m i 100m slobodno srebro i 50m leđno bronca, i Nola Bilušić, koja je osvojila brončanu medalju u disciplini 100m slobodno.

Već sljedećeg vikenda plivači „Orke“ u okviru gradske plivačke selekcije putuju u Kragujevac na međunarodni plivački miting „Cup Kragujevca 2018“, a drugi dio ekipe putuje plivački miting u Zadar na HPS mini Grand Prix 2 "Sveti Krševan".

Kopirati
Drag cursor here to close