Zagreb

Organizatori najavili spektakularan 71. Boris Hanžeković memorijal

Na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavljen je 71. Boris Hanžeković memorijal – Continental Tour Gold miting.
Sport / Ostali sportovi | 27. 08. 2021. u 14:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavljen je 71. Boris Hanžeković memorijal – Continental Tour Gold miting.

Direktor mitinga Robert Šola istaknuo je kako je već do sada svoje sudjelovanje potvrdilo 11 olimpijskih pobjednika 7 svjetskih prvaka i 16 osvajača medalja s Olimpijskih igara u Tokiju.

''Mogu reći da ćemo gledati miting čak i bolji od onoga u kojem smo uživali svih ovih godina. Ove godine prvi put ćemo ulaznice za Memorijal Borisa Hanžekovića prodavati putem platforme Entrio, odnosno portala www.entrio.hr. Prodaja prvog kontingenta počinje danas, u petak, u 13 sati. Cijene ulaznica su 200 kuna za VIP, 80 kuna za tribinu zapad te 40 kuna za sjevernu, istočnu i južnu tribinu. Osim na webu, ulaznice se mogu kupiti i na brojnim prodajnim mjestima Entria, uključujući i prodavaonice, Ghetaldusa, Dancing Beara, Aquariusa... Popis i lokacije svih prodajnih mjesta dostupni su na portalu www.entrio.hr.“

Novi menadžer mitinga Alfons Juck predstavio je neke od najjačih disciplina mitinga:

''Već smo ranije objavili da će Sandra Perković imati prigodu za svojevrsni revanš jer u Zagreb dolazi olimpijska pobjednica u bacanju diska Valarie Allman. U muškom disku nastupit će sva trojica osvajača medalja iz Tokija, a vjerujem da bi Daniel Stahl mogao baciti disk preko 70 metara.“

Nakon toga Juck je najavio tri sprinterske discipline i naveo glave zvijezde:
110 metara prepone (M): Hansle Parchment, olimpijski pobjednik iz Tokija, Ronald Levy, brončani iz Tokija, Devon Allen, četvrti iz Tokija; 100 metara (M): Trayvon Bromell, prvi na svjetskoj ljestvici – 9.77, Ronnie Baker, finalist olimpijskih igara – 9.83, Ferdinand Omurwa – 9.86; 200 metara (Ž): Christine Mboma, srebrna na OI u Tokiju, Shericka Jackson, brončana na 100m i zlatna u štafeti 4x100m u Tokiju, Marileidy Paulino, srebrna na 400 metara u Tokiju.

Video porukama medijima su se obratili olimpijski pobjednik u bacanju kugle, Ryan Crouser i zlatni iz Tokija na 110 metara prepone, Hansle Parchment.

Pozdrav! Ja sam Ryan Crouser i jako sam uzbuđen zbog dolaska na Zagreb Meeting 2021. To je jedan od mojih najdražih mitinga, volim navijače, volim bacalište pokraj fontana, volim, naravno, i onu vatru. Oduševljen sam ovom sezonom. Nadam se da ću u Zagrebu baciti osobni rekord, što bi bio i novi svjetski rekord. Jedva čekam doći na svoj omiljeni miting u Zagreb!“, rekao je rekorder zagrebačkog mitinga u bacanju kugle.

„Pozdrav! Ja sam Hansle Parchment, olimpijski pobjednik na 110 metara prepone. Nastupit ću u Zagrebu gdje je 110 prepone jedna vrlo posebna disciplina i jako se veselim tome“, dodao je Parchment.

Naša bacačica diska Marija Tolj nakon povratka s Olimpijskih igara u Tokiju nije odmarala:

''Nije još vrijeme odmora, sezona još nije gotova, a tu je i nastup na Memorijalu Borisa Hanžekovića. Znam kakva je konkurencija, ali ja uvijek razmišljam samo o sebi i mislim da bi disk treba letjeti preko 60 metara. Što se tiče dvoboja Allman – Perković, ja se nikad ne kladim, ali kada bih se kladila, kladila bih se na Sandru.“

Filip Mihaljević je u četvrtak na mitingu Dijamantne lige u Lausannei zauzeo treće mjesto iza Crousera i Walsha, a svi najbolji bacači kugle na svijetu bit će 13. rujna i na bacalištu pokraj gradskih fontana.

''Nije zato što je ovo presica Memorijala Borisa Hanžekovića, ali u kuglaškim se krugovima priča samo o Zagrebu, kao da ostali mitinzi ni ne postoje. Vjerujem da ću ja i pokraj fontana biti na razini preko 21 metar, a Crouser… S njim je sve moguće, ako na sljedeća dva mitinga ne bude bacao ekstremno daleko, u Zagrebu je sve moguće. Preko 23 metra? Da, svakako“, rekao je Mihaljević, trenutno četvrti bacač kugle prema svjetskom renkingu.

U ime Grada Zagreba, sudionike konferencije pozdravio je Milan Pavelić, pročelnik Ureda za sport i mlade.

Kopirati
Drag cursor here to close