Australian Open

Ona je najveća priča turnira: Iz ničega do polufinala

Prvo je eliminirala Njemicu Goerges, pa zemljakinju Vickery, Francuskinju Garciju, Kerber joj je uzela dva gema, u četvrtfinalu je Pavlyuchenkova imala set.
Sport / Ostali sportovi | 22. 01. 2019. u 18:50 Feđa Ibrulj | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svaka čast Tstipasu, Tiafoeu i ostalom društvu, ali najveća priča Australian Opena je Amerikanka Danielle Collins.

Tenisačica koja nikada prije nije igrala na ovom turniru. Koja je na Grand slamu do ove godine igrala pet mečeva i osvojila ukupno 35 gemova. U Melbourneu nikada nije igrala u glavnom ždrijebu turnira. I evo je sada u polufinalu.

Prvo je eliminirala Njemicu Goerges, pa zemljakinju Vickery, Francuskinju Garciju, Kerber joj je uzela dva gema, u četvrtfinalu je Pavlyuchenkova imala set.

''Sve je ovo iskustvo za mene. Mnogo sam uložila truda u prethodnom razdoblju i mislim da mi se sada to konačno vraća. Ipak, još uvijek se nekako privikavam na činjenicu da igram u završnici turnira s najboljim igračicama na svijetu. Bila sam nervozna, ali mislim da to ništa nije čudno, pogotovo u ovakvim mečevima. Ja se trudim da nervoza ne utječe, da mi ne poremeti koncentraciju. Igrala sam na visokom nivou, popravila sam neke stvari i u trećem setu sam se suočila sa svim izazovima'', rekla je.

U Brisbaneu je već igrala protiv Petre Kvitove, meč koji je dobrim dijelom bio u "egalu", Kvitova je slavila na kraju 6:7(6) 7:6(6) 6:3.

''Kvitova je prošla puno toga u svojoj karijeri, ona je nevjerojatna prvakinja. Igrale smo težak meč, to je bio jedan od mojih najboljih u karijeri iako sam izgubila'', prisjetila se Collins koja je u karijeri bila dva puta NCAA prvakinja te je diplomirala.

Profesionalka je tek dvije godine.

Kopirati
Drag cursor here to close