Pripreme za OI

Olimpijski stadion u Tokiju 90 posto završen

Na stadionu kapaciteta 60.000 gledatelja bit će svečanosti otvaranja i zatvaranja olimpijskih i paraolimpijskih igara, te atletska natjecanja, prenosi Hina.
Sport / Ostali sportovi | 03. 07. 2019. u 17:02 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radovi na Olimpijskom stadionu u Tokiju su pri kraju i do prosinca ove godine 1.3 milijarde dolara vrijedan stadion bit će otvoren, objavili su organizatori Olimpijskih igara koje će se od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020. održati u glavnom japanskom gradu.

"Radovi su pri kraju, do sada smo obavili 90 posto radova," kazao je direktor izgradnje Takeo Takahashi.

Službeno otvaranje stadiona je planirano 15. prosinca, a prvi sportski događaj na njemu bit će finale japanskog nogometnog kupa 1. siječnja iduće godine.

Na prvom natječaju za izgradnju stadiona pobijedio je projekt pokojne britanske arhitektice i dizajnerica iračkog podrijetla Zahe Hadid, međutim japanski premijer Shinzo Abe je 2015. zaustavio izgradnju futurističkog stadiona zbog velikih troškova. Na novom natječaju je pobijedila ideja domaćeg arhitekta Kenga Kume koji je želio utjeloviti vezu Japana s prirodom.

Na stadionu kapaciteta 60.000 gledatelja bit će svečanosti otvaranja i zatvaranja olimpijskih i paraolimpijskih igara, te atletska natjecanja, prenosi Hina.

"Radovi na stadionu traju već tri godine i imao još pet mjeseci. Gotovo sve zgrade su završene, a sada radimo na opremanju interijera i objekta unutar stadiona. Trava i staza tek trebaju biti položeni, ali očekuje se da će se to završiti u sljedećem mjesec," dodao je Takahashi.

Kopirati
Drag cursor here to close