Najbolji od najboljih

Olimpijski odbor BiH uručio sportašima priznanja za vrhunske rezultate

Predsjednik Olimpijskog odbora BiH Marijan Kvesić čestitao je svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, usprkos svim izazovima i preprekama koje je prouzrokovala pandemija ostvarili izuzetne sportske rezultate, priopćeno je iz OK BiH.
Sport / Ostali sportovi | 17. 12. 2020. u 16:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: OO BiH / Olimpijski odbor  BiH uručio sportašima priznanja za vrhunske rezultate

Olimpijski odbor Bosne u Hercegovine (OK BiH) danas je u Olimpijskom muzeju uručio priznanja sportašima za "Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini".

Dobitnici priznanja za "Vrhunski sportski rezultat u 2020. godini" su muška seniorska košarkaška reprezentacija BiH, Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo, Taekwondo savez BiH (specijalna nagrada), Fahrudin Adilović, Benjamin Husić, Ira Grgić, Milica Vasić, Jelena Vasić, Ejla Makaš, muška kadetska taekwondo reprezentacija BiH.

Nagradu su zatim dobili tenisači Tomislav Brkić, Marko Maksimović, plivači Lana Pudar, Jovan Lekić, kajakaš Dušan Mačkić, skijaši Elvedina Muzaferija i Aleksa Vuković, biciklistkinja Lejla Tanović, Hajrudin Trle (specijalna nagrada), sankaš Mirza Nikolajev, bokserka Tara Bohatjuk, judisti Larisa Cerić i Toni Miletić, Ognjen Pavlović (specijalna nagrada), atletičari Amel Tuka i Mesud Pezer, te bodybuilder i fitness Adnan Alagić.

Predsjednik Olimpijskog odbora BiH Marijan Kvesić čestitao je svim dobitnicima priznanja koji su, kako je kazao, usprkos svim izazovima i preprekama koje je prouzrokovala pandemija ostvarili izuzetne sportske rezultate, priopćeno je iz OK BiH.  

''Ova dodijeljena priznanja su priznanja za predanost, rad i zalaganje, usprkos nesvakidašnjim uslovima izazvanim pandemijom zbog koje su odgođena mnogobrojna europska i svjetska natjecanja, pa tako i tradicionalna manifestacija Olimpijskog odbora BiH, izbor sportaša godine. U protekloj godini izazov je bio otići na natjecanje, a još veći ostvariti vrhunski rezultat i zato vi, dragi sportaši, činite ponosnim ovu zemlju i našu veliku sportsku obitelj koja njeguje olimpijske vrijednosti'', kazao je Kvesić.

Izražava nadu da će se već sljedeće godine natjecanja odvijati u normalnim uvjetima i održati izbor sportaše godine. 

Kvesić je naglasio da će Olimpijski odbor BiH i dalje podržavati dosljedne, smjele i uporne koji ostvaruju vrhunske sportske rezultate, a posebno je čestitao mladim sportašima koji su bh. javnost pozitivno iznenadili brilijantnim rezultatima.

Kopirati
Drag cursor here to close