453.

Olimijski odbor BiH partner skokova sa Starog

Olimpijski odbor BiH je prihvatio specijalno pokroviteljstvo ovih skokova, te će financijski i organizacijski podržati manifestaciju
Sport / Ostali sportovi | 17. 06. 2019. u 11:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Olimpijski odbor Bosne i Hercegovine prvi put bit će specijalni partner tradicionalne 453.  manifestacije skokova sa Starog mosta, koja će biti održana 28. srpnja u Mostaru.  

Olimpijski odbor BiH je prihvatio specijalno pokroviteljstvo ovih skokova, te će financijski i organizacijski podržati manifestaciju. Cilj ovakve podrške je promocija olimpijskih vrijednosti, a prije svega prijateljstva, poštovanja i izvrsnosti, koji ovi hrabri djevojke i mladići demonstriraju skokovima sa Starog mosta, priopćeno je iz OOBiH.  

Ovogodišnji naglasak održavanja manifestacije i natjecanja, pored redovnog programa skokova sa Starog mosta, bit će i na otvaranju Škole skokova za djecu i omladinu, čiji voditelj će biti Lorens Listo, dugogodišnji skakač te višestruki i trenutni prvak u skokovima sa Starog mosta na glavu. 

Kako se navodi u priopćenju, u cilju realizacije i konkretizacije ovog značajnog projekta formiranja škole, kao i same manifestacije skokova sa Starog mosta, OOBiH je ugostio počasnog predsjednika Kluba skakača sa Starog mosta "Mostari" i bivšeg člana Izvršnog odbora OOBiH, legendu bh. sporta  Emira Balića, kao i generalnog tajnika Mustafu Hadžajlića, kako bi ovo specijalno partnerstvo ozvaničili, te napravili završne pripreme za organizaciju ove najdugovječnije sportske manifestacije u BiH. 

''Izuzetna je prilika i čast biti specijalni partner ovako dugovječne i vrhunske manifestacije po kojoj je Bosna i Hercegovina poznata širom svijeta. To je izuzetno 'olimpijsko nasljeđe' kojim se ne može pohvaliti mnogo država ili gradova, te ga moramo cijeniti i njegovati. Posebno nas raduje da ćemo kumovati osnivanju 'Škole skakaća u Mostaru' jer su djeca naše najveće bogastvo'', kazao je pedsjednik OOBiH Siniša Kisić. 

Emir Balić je izjavio da je velika čast za Klub Mostari što će ostvariti suradnju sa OOBiH.  

''U ranijem periodu je OKBiH već davao moralnu pomoć i to nam je puno značilo. Ovakav odnos OOBiH je ujedno bio i razlog za ulazak u ovaj projekt. Ovo je 453 edicija Skokova u Mostaru. Svjetska enciklopedija fizičke kulture, izdanje Zagreb, govori o mostarskim skokovima kao prvim skokovima na ovom području, području Europe, a možda čak i u svijetu. Kako je UNESCO zaštitio Stari most, također želimo da zaštite i mostarske skokove, jer skokovi postoje kako je Stari most izgrađen'', kazao je Balić, navodi se u priopćenju OOBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close