Nema podrške

Oglasila se obitelj najbolje bh. plivačice: Želi li ju BiH uopće?

Amina je postavila dva nova državna rekorda, a već je odavno počela pripreme za nastup na Olimpijadi u Tokiju. Međutim, njeno napredovanje bi moglo biti usporeno iz razloga što se gotovo sama financira.
Sport / Ostali sportovi | 19. 06. 2019. u 11:01 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolja bh. plivačica Amina Kajtaz, koja već sada ima ispunjenu B normu za olimpijske igre, proteklih nekoliko dana boravila je u Sarajevu, gdje je sudjelovala na Državnom prvenstvu naše zemlje.

Amina je postavila dva nova državna rekorda, a već je odavno počela pripreme za nastup na Olimpijadi u Tokiju. Međutim, njeno napredovanje bi moglo biti usporeno iz razloga što se gotovo sama financira.

Bandić joj pomagao

''Naša najbolja plivačica trenutno trenira u Zagrebu, s obzirom na to da uvjeti u našoj zemlji nisu adekvatni za pripremu najboljih plivača. Pri tome, Amina Kajtaz je od Grada Zagreba, točnije gradonačelnika ovog grada Milana Bandića, imala plaćen stan za boravak na godinu. Ovaj dogovor je nedavno istekao, pa se bh. rekorderka mora sama snalaziti za plaćanje.

Vrata državnih institucija Amini Kajtaz niko neće da otvori i žalosno je što se jedna perspektivna sportašica, kojih u našoj državi i nema mnogo, mora oglašavati putem medija naglašavajući kako je nastavak njene karijere itekako upitan zbog nedostatka financijskih sredstava.

Rješenje bi bilo otići i nastupati za drugu zemlju, a poziva itekako ima, ali Amina Kajtaz se želi natjecati pod zastavom Bosne i Hercegovine, s tim što Bosna i Hercegovina, odnosno ljudi koji mogu pomoći, ne pridaju neki prevelik značaj njenim nastojanjima da našu zemlju promovira u najboljem mogućem svijetlu.

Zašto se BiH ne bori za nju!?

Amina Kajtaz jedna je od rijetkih bh. sportašica koja ima sportsku perspektivu i da ima približne uvjete kao njeni vršnjaci iz drugih zemalja, pravila bi još bolje rezultate.

Pitanje je, da li Bosna i Hercegovina želi uopće da se promovira kroz sport i sportaše ili želi natjerati naše perspektivne plivače, plivačice, džudiste, košarkaše i košarkašice, da potraže sreću pod zastavama drugih zemalja, koji im nude sve moguće uvjete za napredovanje, počevši od plaćenih priprema, mjesta boravka i natjecanja na kojima bruse formu.

Amina Kajtaz se želi boriti za Bosnu i Hercegovinu, ali Bosna i Hercegovina se mora početi boriti za nju, ali i za ostale, jer malo je kompanija koje su spremne izdvojiti svoj novac i financirati pripreme za Olimpijadu.

Porodica Kajtaz se bori na sve načine da Amina spremno dočeka Olimpijadu i predstavi našu zemlju na dostojanstven način u Tokiju, gdje očekuje zaista velike rezultate, a u pomoć je priteklo nekoliko sponzora, koji još od ranije podržavaju sport, što je nažalost kap vode u bazenu.

A vrata državnih institucija su i dalje zatvorena. Do kada?", stoji u priopćenju koje je uputila obitelj Amine Kajtaz, navodi Klix.

Kopirati
Drag cursor here to close