Kraj sezone

Odbojkaško prvenstvo bez prvaka: Predsjednik predlaže klubovima da tuže Savez

''Da sam na mjestu klubova, podnio bih tužbu protiv OSBiH jer su se natjecali, imali velike troškove, a na kraju je sve propalo'', smatra predsjednik OSBiH.
Sport / Ostali sportovi | 21. 05. 2020. u 13:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbojkaško prvenstvo BiH službeno je završeno, ali ljestvica premijerligaških natjecanja u trenutku prekida nije usvojena, niti su proglašeni prvaci BiH.

Takvu odluku usvojio je jučer Upravni odbor Odbojkaškog saveza Bosne i Hercegovine (OSBiH) na osnovu mišljenja devet članova tog tijela, koji su se e-mailom izjašnjavali o predloženim rješenjima, dostavljenim od predsjednika i glavnog tajnika OSBiH.

Usvojene najgore odluke

''Sumirali smo e-mailom pristigla mišljenja članova UO i mogu da kažem da su, nažalost, većinom glasova usvojene najgore moguće odluke. Od pet predloženih odluka, članovi UO su se složili jedino da se prvenstvo BiH okonča i da se neće igrati prvenstvo na državnoj razini za mlađe kategorije. Nisu usvojene trenutne ljestvice prvenstva, nisu proglašeni prvaci Premijer lige BiH u obje kategorije i nije prihvaćen prijedlog da se finale Kupa BiH u obje konkurencije odigra u rujnu'', izjavio je Feni predsjednik OSBiH Alija Fatić.

Nakon takvih odluka postavlja se pitanje hoće li BiH imati predstavnike u europskim natjecanjima, CEV-u i MEVZA-i..

Jednako tako, neće biti poznati osvajači trofeja Kupa BiH, a u finale su se plasirale ekipe Bimal Jedinstva i BL Voleya u ženskoj, te Mladost i Jedinstvo, oba iz Brčkog, u konkurenciji odbojkaša.

Bez predstavnika u Europi

''Danas ću obavijestiti CEV da je prvenstvo okončano, ali da nećemo imati predstavnike u europskim natjecanjima. Za mene je sve završeno, više neću zakazivati nikakve sastanke o ovim pitanjima, niti ću kao predsjednik Saveza primati predstavnike klubova. Imali su više od mjesec vremena da se izjasne.

Da sam na mjestu klubova, podnio bih tužbu protiv OSBiH jer su se natjecali, imali velike troškove, a na kraju je sve propalo'', smatra predsjednik OSBiH.

RS protiv

Još u travnju OSBiH predlagala je da se prvenstvo okonča, a prvacima proglase u prvenstvu trenutno vodeći klubovi, Kakanj '78 i Gacko, ali to nisu prihvatili članovi UO iz RS-a, smatrajući da ima vremena da se zbog pandemije virusa korona prekinuto prvenstvo ipak završi.

Poslije dugo vremena, BiH će imati u arhivi prvenstvo koje je skoro došlo do samog kraja, kao i u Kupu BiH, a u kojem neće biti upisana imena pobjednika.

Kopirati
Drag cursor here to close