Disciplinske prijave

Odbojkaški savez BiH objavio rat Brčankama!

U OS BiH smatraju da je izostanak igračica Jedinstva bio nenadoknadiv i to je to u suštini presudilo zašto BiH ove godine neće nastupati na Europskom prvenstvu.
Sport / Ostali sportovi | 17. 01. 2019. u 18:00 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odbojkaški savez BiH pokrenuo je disciplinski postupak protiv nekolicine reprezentativki BiH, prije svih igračica Bimal Jedinstva koje se nisu odazvale izborniku Goranu Nešiću za odlučujuće kvalifikacijske susrete za Europsko prvenstvo 2019. godine.

Bh. odbojkašice bile su nadomak prvog plasmana na Euro, ali su u ključnom susretu u Lukavcu, u kojem im je igrala samo pobjeda, poražene od reprezentacije Rumunjske rezultatom 3:2 u setovima. U tom odlučujućem meču "Zmajice" su bile lišene usluga nekoliko važnih igračica, počevši od kapetanice Edine Begić, koja je prijavila ozljedu, iako u posljednje vrijeme nastupa za ekipu Monce, pa do prvotimki Bimal Jedinstva, višestrukih prvakinja BiH.

Posljednju akciju propustile su do tada standardne reprezentativke Milica Ivković, Žana Dragutinović, Nataša Slijepčević, Ana Gajić i Katarina Popović, koje su dale značajan doprinos minulim kvalifikacijama, pišu Nezavisne novine.

U OS BiH smatraju da je izostanak igračica Jedinstva bio nenadoknadiv i to je to u suštini presudilo zašto BiH ove godine neće nastupati na Europskom prvenstvu.

''Još žalimo za Europskim prvenstvom, praktički su nam nedostajala svega dva poena. Samo da smo imali na raspolaganju bar dvije igračice koje su se nisu odazvale, bili bismo na Euru. Pokušali smo sve da dovedemo Edinu Begić, koja je imala operaciju, a koja je počela igrati, ali nije nam uspjelo. Čudno je zašto se nisu odazvale igračice Jedinstva, pitajte njih zašto nisu, mi u Savezu smatramo da su prema aktima i pravilniku Saveza morale. Ovako, ja sam dužan da protiv njih pokrenem disciplinski postupak'', rekao je predsjednik OS BiH Alija Fatić.

Smail Pezerović, trener aktualnih bh. prvakinja i dugogodišnji trener u bh. reprezentaciji, koju je napustio prošle godine iz sada još nepoznatih razloga, tvrdi da su tu odluku o neigranju donijele same igračice, koje su uredno i na vrijeme obavijestile rukovodstvo Saveza o razlozima njihovog nedolaska. Takođe, tvrdi da se ljudi oko reprezentacije nisu nimalo potrudili da oko sebe okupe najbolje što u ovom trenutku BiH ima.

"Ne mogu puno reći na tu temu, s obzirom na to da su tu odluku donijele isključivo igračice, a ne ja ili netko iz kluba. Kakav bi ja bio trener da branim nekome da igra za reprezentaciju koju sam i sam stvarao od početka. Možda bih mogao reći zašto ja više nisam tu, ali sačekat ću još sjednicu Upravnog odbora. Žalosno je da me nitko nije nazvao i pitao zašto sam otišao, možda su se mogle riješiti neke stvari, a tada bismo vjerojatno bili na Europskom prvenstvu", ističe Pezerović za Nezavisne novine i dodaje:

"Koliko znam, djevojke nisu osramotile niti blatile i napravile bilo kakvu štetu reprezentaciji da bi netko protiv njih pokrenuo neki postupak. Koliko znam, sve one su prema pravilniku obavijestile rukovodstvo o razlozima nedolaska. Također, znam da se tu uglavnom radilo o ozljedama igračica. Ipak, da su im bile bitne kao što sada kažu, zvali bi ih, učinili nešto, pomjerili neke rokove, ali nakon toga nitko ih više nije nazvao. Kada meni netko treba, ja se na glavu nasadim da ga pozovem."

Igračice Bimal Jedinstva ne žele izlaziti u javnost dok se cijela priča malo ne stiša. Možda uskoro bude i poznato ima li istine u navodima da u Savezu do zadnjeg kola nisu znali da se na kraju kvalifikacija gleda broj pobjeda, a ne bodova.

Ostaje da se vidi i je li poduzeto sve što treba da na raspolaganju budu najbolje igračice, kao i koji su stvarni razlozi neodazivanja velikog broja igračica (ne samo Jedinstva) u reprezentaciju BiH. Ono što se definitivno zna, jeste da "Zmajice" ove godine neće igrati na EP.

OS BiH traži izbornika za mušku reprezentaciju

Odbojkaši savez BiH raspisao je javni natječaj za dužnost izbornika muške odbojkaške reprezentacije BiH. U Ured Saveza već su stigle prve prijave, a bit će primane do 30. siječnja. Izbornik se imenuje na razdoblje od četiri godine.

Kopirati
Drag cursor here to close