Ne nazire se rješenje?

Odbojkaška liga nije okončana: Svi članovi UO iz RS žele nastavak

Protiv okončanja lige su bila četvorica članova UO iz Republike Srpske, koji su mišljenja da prvenstvo treba nastaviti, ali nisu predložili kada i na koji način.
Sport / Ostali sportovi | 30. 03. 2020. u 09:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Upravni odbor Odbokaškog saveza BiH još nije donio odluku o okončanju prvenstva BiH, doznaje Fena.

Članovi UO u subotu su se izjašnjavali o prijedlogu da se prvenstvo zbog trenutne epidemiološke situacije u državi završi, a prvacima po trenutnom stanju na ljestvici proglase ekipe Gacka u ženskoj i Kaknja 78 u muškoj konkurenciji.

''Za taj prijedlog glasovalo je pet članova iz Federacije BiH, a protiv su bila četvorica članova UO iz Republike Srpske, koji su mišljenja da prvenstvo treba nastaviti, ali nisu predložili kada i na koji način'', izjavio je Feni predsjednik OS BiH Alija Fatić.

Za jednu ili drugu odluku bilo je potrebno sedam glasova, što znači da je i dalje na snazi odluka o odgodi prvenstva koja je proglašena 12. ožujka, pet dana nakon što je odigrano posljednje kolo u mini ligama u obje konkurencije, dok je konačna odluka odgođena do daljnjeg.

Za odluku o završetku natjecanja i proglašenju prvaka po ljestvicama izjasnili su se: Alija Fatić (Tuzla), predsjednik OS BiH, Miloš Jelčić (Čapljina), predsjednik OS FBiH, Emir Alajbegović (Kakanj), predsjednik Skupštine OS FBiH, Samir Džambić (Lukavac), član UO i Dragan Mikulić (Mostar), član UO.

Negativan stav o ovom prijedlogu imali su Milutin Popović (Modriča), predsjednik OS RS i potpredsjednik OS BiH, Esad Omerhodžić (Brčko), potpredsjednik OS RS, član UO, Dejan Travar (Banja Luka), član UO, Đoko Likić (Ljubinje), član UO.

Prvenstvo u svim ligama Federacije BiH je okončano, a prvacima u Superligi i ligama A1 i A2 proglašeni su trenutni lideri na ljestvicama, dok je prvenstvo u RS odgođeno do daljnjeg.

U premijer ligama BiH odigrana su prije prekida dva kola, a trenutni lideri su ekipe Gacka u konkurenciji odbojkašica, odnosno, Kakanj 78 kod odbojkaša.

Kopirati
Drag cursor here to close